A fost deschis Centrul de tip Respiro

centrul respiro_fotoandreipaul_primariabrasov 018

Astăzi a fost deschis Centrul de îngrijire temporară de tip RESPIRO, care funcționează  în clădirea Căminului pentru Persoane Vârstnice din cartierul Noua. Centrul, ci o capacitate de 44 de locuri, se adresează persoanelor care necesită îngrijire şi supraveghere permanentă, iar aparținătorii acestora lipsesc temporar.

Dotarea Centrului a fost făcută, în principal, din donaţii de la Serviciul de Ajutor Maltez în România, prin implicarea directă a Excelenţei sale, Contele Mikes Zsigmond (donaţii constând în 84 de paturi hidraulice, din care 44 pentru Centrul Respiro şi 40 pentru Căminul pentru persoane vârstnice, noptiere, dulapuri, alte piese de mobilier), cu o valoare estimată de 400.000 de lei.

Din bugetul local al Municipiului Braşov au fost achiziţionate obiecte de inventar (veselă, mese, scaune, pat consultaţii medicale, dulap instrumentar medical, cărucior alimente, jaluzele, prosoape, feţe masă), lenjerii şi accesorii de pat, materiale de curăţenie, materiale sanitare, dezinfectanţi şi materiale cu caracter funcţional, în sumă totală de 97.000 de lei.

Până la sfârșitul acestei luni, aici vor fi cazate 20 de persoane, de care se vor ocupa 17 angajați ai centrului, printre care și un psiholog și un asistent social.  Timp de 25 de zile lucrătoare, costurile vor fi acoperite din bugetul local.

Beneficiază de serviciile Centrului Respiro următoarele categorii de persoane:

  • persoane vârstnice (care au împlinit vârsta de 65 ani);
  • persoane adulte cu dizabilităţi;
  • bolnavi cronici care urmează a fi externaţi dintr-o unitate spitalicească şi nu pot beneficia de îngrijire permanentă la domiciliu, până la refacerea capacităţilor, astfel încât să poată fi îngrijiţi în propriul mediu de viaţă.

Foto: Andrei Paul-Primaria Brasov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.