Site icon

Pe un subiect pe care chiar el l-a provocat, Cătălin Leonte și-a dat cu stângu-n dreptu’

????????????????????????????????????

În lupta cu Răzvan Popa, zis și Obama de Brașov, Cătălin Leonte a vrut să fie Machiavelli de Brașov și, pentru 12 zile, cât timp a fost candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, chiar i-a reușit. Cel puțin asta reiese din ultimele declarații făcute într-o conferință de presă de Leonte, când a fost pus să comenteze un răspuns al lui Adrian Atomei la o „provocare” pe care a lansat-o pe Facebook.

„Îi somez pe toți candidații la funcția de primar (Răzvan Popa, Cristian Macedonschi, Adrian Gabor, Adrian Atomei, Mihai Sturzu, Florian Staicu, Mariana Sebeni-Comșa, Costel Mihai, George Scripcaru, Ion-Dumitrescu Dumitru) să-și exprime public opinia față de politicienii brașoveni (în funcție sau demisionari) cercetați de către DNA sau trimiși în judecată pentru fapte de corupție”, a cerut  Cătălin Leonte pe Facebook.

Iar Atomei a răspuns „somației”:

„Dragă Cătălin, cum se poate să te așezi la masă cu „penalul Dragnea” după doar două-trei săptămâni după ce îi ceruseși demisia din fruntea PSD, în momentul declarării independenței tale politice, ca să îi ceri ulterior să te sprijine pentru candidatura la Primăria Brașov tot din partea PSD?  Cum este ca în decurs de trei-patru săptămâni să fii de două ori membru PSD, de două ori independent și cel puțin odată susținut de către partidul lui Mircea Geoană? Asta chiar nu am înțeles-o! Eu nu somez, doar adresez aceste întrebări public, deoarece eu am o cu totul altă părere despre omul Cătălin Leonte, și-mi doresc să nu mă fi înșelat!”.

Pus în fața afirmațiilor lui Atomei, Leonte a reluat vechile explicații:

„Inițial, nu am vrut să merg la întâlnirea cu Dragnea, dar oferta era prea tentantă: era vorba despre formarea unei echipe cu Mihai Mohaci și, împreună să reformăm partidul. Am făcut-o, pentru că miza era reformarea PSD. Nu am cum să ignor cei 15 ani în care am fost membru al acestui partid”.

Ba mai mult, după ce a afirmat că „am spus de mai multe ori că Dragnea vulnerabilizează partidul”, Leonte s-a lansat într-un dribling retoric, susținând că Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru fapte de corupție. Este adevărat, fraudele electorale sunt mai putin grave…

Pe scurt, Cătălin Leonte a acționat conform principiului „scopul scuză mijloacele”, sau, românește spus, „te faci frate și cu dracu’ până treci puntea”.

Este adevărat, în epoca lui Machiavelli poate că era firesc să nu mai conteze cum treci puntea, din moment ce ajungi pe malul celălalt. Între timp, viziunea politică s-a schimbat, iar în țările unde cetățenii obișnuiesc să meargă la vot, mijloacele sunt la fel de importante ca și scopurile. În țările cu o puternică tradiție democratică, este inacceptabilă atingerea unui scop nobil prin mijloace imorale.

Exit mobile version