Aeroportul Brașov va fi concesionat? Alte consilii județene nu au reușit să le aducă „pe plus”

Unul dintre membrii Comisiei de  implementarea proiectului „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav”,  Wolfgang Wittstock (FDGR), a afirmat luni, într-o conferință de presă, că este adeptul concesionării aeroportului.

„Poziția mea este următoarea: dacă există cadrul legal, aș fi de acord cu concesionarea către un operator privat. Sunt multe aeroporturi aflate în administrarea consiliilor județene care au probleme. Aeroportul de la Sibiu este pe minus, cel de la Târgu Mureș e închis, iar în cel de la Arad s-au realizat investiții în ultimii ani, dar nu sunt contracte”, a argumentat alesul județean.

Totuși, decizia finală în ceea ce privește modul în care va fi finalizat și operat aeroportul de la Ghimbav va fi luată după finalizarea studiului de fundamentare, care va fi realizat de un consultant în urma unei licitații care este în curs de derulate. Consilierul județean al FDGR este al doilea membru al comisiei amintite, care susține concesionarea aeroportului, aceeași variantă fiind promovată și de președintele acesteia, ecologistul Ionel Spinean (PER). 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.