Corona Brașov, la primul cantonament în noua formulă

Handbalistele Coronei au plecat de vineri în primul cantonament în noua formulă, echipa Brașovului având un staff tehnic complet nou și un lot cu șapte jucătoare noi. 

„Noi vom încerca să facem o pregătire mixtă şi afară şi în sala de forţă, şi de asemenea, vom lucra şi la partea tehnico-tactică, încercînd să facem o formulă de apărare şi atac. După primele teste fizice o parte din jucătoare se situează foarte bine, o parte mai puţin bine dar sper ca până la sfârşitul acestei perioade de acumulări toată lumea să fie pe aceeaşi linie, iar după terminarea cantonamentului să putem începe cu adevărat pregătirea pentru handbal, în sală, fiindcă imediat urmează şi jocurile amicale şi vrem să creştem de la săptămână la săptămână. În momentul când va începe campionatul vrem să fim cât mai aproape de ceea ce ne dorim, adică aproape de maxim. Am ales Sfântul Gheorghe, pentru că aici m-am pregătit în ultimii doi ani şi cu fosta mea echipă, este o zonă cu foarte multă linişte, avem sală, avem stadion, suprafaţă sintetică, sală de forţă şi recuperare şi tot ceea ce trebuie pentru această perioadă”, a declarat antrenorul pricipal al Coronei, Costică Buceschi. 

 

Preşedintele clubului, Liviu Dragomir a spus că este convins că echipa îşi poate îndeplini obiectivul cu actualul lot.

„Am vrut această întâlnire cu toate fetele, pentru a pentru a putea lua contact cu toate fetele care sunt la Braşov, pentru a arăta că avem o echipă frumoasă, o echipă puternică, cu care vrem să abordăm aceste campionat. Aşa cum am mai spus, obiectivul nostru este locurile 1 – 3 şi sunt convins că îl vom putea atinge. Este foarte mult entuziasm rândul lor, avem şi o bancă tehnică foarte bună. A venit şi Dragoş Dobrescu, antrenor secund şi sunt convins că împreună cu Costică Buceschi va face o echipă care va performa şi va pune fetele în valoare. O avem acum şi pe Laura Popa care s-a alăturat lotului care va pleca la Sfântu Gheorghe. Scopul acestui cantonament este nu doar acela de pregătire fizică, ci şi de omogenizare a grupului. Vrem să se cunoască, să fie unite în teren, să ţină una la alta, să ştie că sunt o echipă”, a spus Liviu Dragomir.

Extrema Coronei, Camelia Hotea, revenită după o accidentare la tendonul lui Achile a spus că este foarte fericită că s-a alăturat lotului.

„Mă bucur că am revenit lângă echipă. A fost o perioadă foarte grea, foarte complicată pentru mine dar sunt fericită că am putut să îmi revin. Am depus o muncă destul de grea, dar azi sunt lângă fete şi sunt foarte fericită că pot să mă apuc din nou de treabă. Avem multe jucătoare noi şi trebuie să le ajutăm să se integreze cât mai repede. Sper ca împreună să facem o echipă cât mai puternică până va începe campionatul. Nu este important cine va fi noul căpitan al echipei, ci important este să pe pregătim bine la antrenamente şi să ne facem împreună treaba. Va fi un sezon greu cu foarte multe meciuri strânse. Majoritatea echipelor s-au întărit şi vom avea un campionat greu. Va trebui să fim apte 100% din punct de vedere medical şi tehnico-tactic ca să putem aborda meciurile spre victorie. Ne dorim forte mult unul din locurile de pe podium, acesta este şi  obiectivul, după cum ni s-a transmis. Sper ca la sfârşitul campionatului să fim acolo, ar fi minunat. CSM are o echipă foarte puternică, nu ştiu dacă e cineva care să le ţină piept dar nici noi nu ne vom da la o parte, vom încerca să le ţinem piept şi cine ştie… orice se poate întâmpla”.

 

Transferată în urmă cu două zile la Corona, interul Laura Popa a spus că a ales Braşovul pentru că a simţit că este dorită la echipă şi că poate fi pusă în valoare.

„Sunt de două zile la Braşov, am luat contact cu echipa, încercăm să ne acomodăm una cu cealaltă cât mai repede. Oricum, ne ştim de mai mult timp, de la loturi şi sperăm să facem o figură frumoasă împreună în acest an. Am ales Corona pentru că aici s-a făcut tot timpul un handbal frumos, a fost performanţă, iar lotul pe care îl avem acum este unul valoros. Am ales Braşovul pentru că ştiam că antrenorul Costică Buceschi m-a vrut la echipă, iar pentru mine contează foarte mult ca un antrenor să mă vrea în lot, pentru că ştie cum să mă pună în valoare şi să mă ajute. Acum trebuie să ne creăm noi relaţiile de joc şi cu siguranţă vom ajunge acolo sus unde ne dorim. Urmează o perioadă grea de pregătire fizică dar ne va ajuta să fim la un nivel bun la începutul de campionat.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.