Clădirea Olimpia: 10 ani în administrarea Muzeului Județean de Istorie, care va putea închiria unele spații. Terenurile de tenis: negociate cu Federația Română de Tenis, chiar dacă situația juridică lor juridică este neclară

Consilierii județeni brașoveni vor dezbate în ședința de plen din această săptămână două proiecte de hotărâre privind Baza Olimpia, care, după ce în luna iunie a fost „dezmembrată”, ar putea fi împărțită între Federația Română de Tenis și Muzeul Județean de Istorie.

Unul dintre cele două proiecte prevede darea în administrare a Clădirii Olimpia, pentru o perioadă de 10 ani, către Muzeul Județean de Istorie. Conform documentație disponibile pe site-ul Consiliului Județean, Muzeul Județean de Istorie va asigura funcționarea și întreținerea imobilului. De asemenea, va aplica în regim de urgenţă planul de amenajare propus pentru organizarea expoziţiei muzeale „Olimpia. Muzeul sportului şi turismului montan” şi va elibera unele spaţii din clădirea de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 67. În clădire se va amenaja o sală pentru expoziţia permanentă, cu o suprafaţă de 110,79 mp, una pentru expoziții temporare de 75,98 mp, spaţii de depozitare în suprafaţă totală de 41,06 mp, o bibliotecă de 18,19 mp, precum şi birouri (care vor ocupa o suprafaţă totală de 81,37 mp). La mansardă va exista o sală de documentare şi un birou, iar pe terasele deschise spaţii pentru evenimente. În proiectul amintit se mai arată că Muzeul Județean de Istorie va putea închiria unele spații, condiția fiind ca jumătate din veniturile din această sursă să fie virate către bugetul județean.

Pentru Muzeul Sportului erau în discuție, până acum, două variante. (DETALII AICI)

Centru regional de tenis pe terenurile de la Olimpia

Un alt proiect de hotărâre vizează terenurile de tenis, după ce Federația Română de Tenis a depus la Consiliul Județean o solicitare în acest sens. În baza acestui document, aleșilor județeni  vor vota şi un proiect de hotărâre privind avizarea de principiu a demarării negocierilor cu federaţia. Dacă proiectul trece de Consiliul Județean, între administrația județeană va discuta cu federația despre condițiile preluării de către aceasta a terenurilor de tenis. De menționat că situația juridică a terenurilor de tenis nu este clară, o parte a tribunei fiind construită pe un teren aflat în proprietatea municipiului Brașov (DETALII AICI). La Olimpia, Federația Română de Tenis are în plan înființarea, unui Centru regional de tenis, fiind dispusă să realizeze investiții în modernizarea și  întreţinerea suprafeţelor de joc. De asemenea, federația mai are în plan înfiinţarea şi dezvoltarea unei secţii afiliate, dar și organizarea unor competiţii locale, judeţene, naţionale sau internaţionale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.