Închise anul trecut, terenurile de tenis de la Baza Olimpia seamănă acum cu o parcelă experimentală pe care se fac cercetări despre „regenerarea naturală a unui ecosistem”. Practic, zgura de odinioară aproape că nu se mai vede din cauza buruienilor, care, de regulă, sunt primele care apar pe un teren lăsat la discreția naturii.
Ce ne mai amintește de gloria de odinioară, când la Olimpia se desfășurau turnee de tenis, sunt panourile publicitare de la ultima competiție, care nu au mai fost demontate. Șansele ca pe terenurile de la Baza Olimpia revină pasionații de tenis în scurt timp sunt destul de mici, pentru că, momentan, pentru aceste nu există nici un plan ferm, ci doar propuneri de soluții.
Deocamdată, singurele planuri vizează Clădirea Olimpia, care urmează a fi dată Muzeului Județean de Istorie. De altfel, pentru a se realiza acest lucru, administrația județeană a „dezmembrat” în documentele cadastrale baza, care a fost împărțită în două parcele: Clădirea Olimpia (monument istoric de importanță locală) și terenurile, iar hotărârea de consiliu județean în acest sens a fost votată luni de aleși.
„Referitor la Baza Olimpia, există o intenție din partea noastră ca executiv: clădirea să fie exploatată ca un muzeu al sportului brașovean. Muzeul Județean de Istorie va primi acest spațiu”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. De altfel, potrivit șefului Consiliului Județean, în Clădirea Olimpia urmează a se muta și sediul administrativ al Muzeului Județean de Istorie, care acum funcționează în imobilul de vis a vis de Magazinul Star. „Vom avea posibilitatea ca în aceste spații (eliberate de Muzeul Județean de Istorie – n.r.) să aducem ale direcții ale Consiliului Județean, care acum sunt răspândite prin tot orașul. Mă refer la Direcția de Drumuri, care, în prezent funcționează în clădirea de pe strada Ecaterina Varga”, a mai apus Veștea.
Dacă nu merge planul A, se poate aplica planul B
În ceea ce privește terenurile de sport, Adrian Veștea a anunțat că „dorim un parteneriat. În cazul în care, de anul viitor vom primi în subordine, așa cum se prevede, clubul Dinamo și toate cluburile școlare sportive și clubul elevilor, pentru una dintre secții, dacă e să avem una la Dinamo Brașov, de exemplu, să poată funcționa acolo”. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, președintele CJ Brașov afirmat că „am avut discuții cu președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, care dorește înființarea unui centru de excelență, în parteneriat cu Primăria Brașov și Consiliul Județean, iar noi vom pune toată această bază la dispoziția unui astfel de Centru de Excelență și fiecare dintre noi vom avea contribuții”.