Site icon

VIDEO. Spune NU drogurilor! Ce preț plătești dacă insiști să fii homo canabis

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antodrog Brașov începe de azi o campanie de informare a tinerilor, cu privire la riscurile consumului de canabis. 

Canabisul este drogul pe care tinerii îl consideră cel mai inofensiv și mai ușor de găsit pe piața drogurilor. FALS! Studiile arată că un comportament adictiv atrage după sine şi alte tipuri de comportamente adictiv. Astfel, dintre cei care au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, 9,1% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi cocaină/crack, 6,2% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi ecstasy, iar 3,1% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi heroină.

Proporţii similare de policonsum se regăsesc şi în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 15-24 ani, care au declarat consum de canabis cel puţin o dată: 6,9% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi cocaină/ crack, 6,1% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi ecstasy, iar 0,9% au consumat cel puţin o dată în viaţă şi heroină.

 

Știai despre canabis că:

 

Potrivit Studiului în populaţia generală  privind consumul de tutun, alcool și droguri (GPS) 2016, realizat de specialiştii ANA, consumul de canabis este mai prevalent în rândul bărbaţilor, indiferent de perioada de timp analizată. Pentru toate tipurile de prevalenţe (de-a lungul vieţii, în ultimul an şi în ultima lună) există diferenţe statistice semnificative și asocieri pozitive între consumul de canabis şi gen.

Peste o treime dintre respondenţi (35%) au început acest tip de consum la vârste relativ mici (sub 19 ani), în timp ce, 43% dintre cei chestionaţi au declarat debut în consumul de canabis la vârsta de 20-24 ani.

Cea mai mică vârstă de debut a consumului de canabis declarată a fost 14 ani, iar media vârstei de debut este de 21,3 ani.

Pentru toate tipurile de prevalenţă, se observă valori mai mari ale consumului de canabis pentru cei din categoria de vârstă 15-24 ani, faţă de cele observate în rândul populaţiei generale.

Exit mobile version