CONCURENȚĂ! Postul de secretar al municipiului Brașov, disputat de 13 candidați. Printre ei, secretarul comunei Cristian, un angajat al Avocatului Poporului și o fostă candidată la Parlamentul României

13 candiați s-au înscris în concursul pentru ocuparea postului de secretar al municipiului Brașov. Postul este unul bine plătit, viitorul angajat urmând să primească între 10.005 și 10.150 de lei pe lună, ca salariu de încadrare. În schimb, va trebui să gireze legalitatea actelor emise de Primăria Brașov și de Consiliul Local.

Pentru că funcția de secretar este una bine plătită, și concurența pe post este una mare, iar unele nume sunt deja cunoscute, pentru că au mai participat la concursuri similare. Examenul pe post va avea lor pe 30 octombrie. 

Cine sunt candidații la funcția de secretar al municipiului Brașov:

  • BURSUC George Corneliu – fost secretar al localității Avrămeni, (județul Botoșani), o comună cu 4.000 de locuitori, s-a însccris și la concursul pentru postul de secretar al municipiului Timișoara. În final, el nu s-a mai prezentat la examenul scris pentru postul de la Timișoara, programat de 12 octombrie. 
  • CICHINDEL Cristinel – fost angajat al primăriei Dărmănești, pe un post de consilier, el a participat și la concursul anterior pentru ocpuarea funcției de secretar al municipiului Brașov. După examenul din august, Cichindel a obținut doar 30 de puncte din 100.
  • CALAICAN Mihaela
  • CORDEA Marius Laurențiu – proaspăt avocat, admis în 2017 în Baroul Brașov
  • DINU Cătălina Georgeta – consilier la Avocatul Poporului și asistent universitar la Facultatea de Drept a Universității „Transilvania”, este la a doua participare la concursul de ocupare a postului de secretar al municipiului Brașov. La concursul anterior din august, ea a obținut 37 de puncte din 100.
  • DOBRE Romeo Antonio – angajat ANAF 
  • MARINESCU Aurel
  • NAGY Antonia Simona – secretar al comunei Cristian
  • POPA Valentin Daniel
  • SERCEL Claudia – avocat, fost candidat pentru Camera Deputaților în 2016, pe listele PMP Brașov 
  • SUCIU Mirela Marina
  • VRÎNCEANU Ionela– fostă angajată a Primăriei Dărmăneșt, la anteriorul concurs pentru postul de secretar al Brașovului s-a înscris însă candidatura i-a fost respinsă, pentru că nu a îndeplinit toate criteriile cerute de Agenția  Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

Diaconu Constantin Liviu, care a figurat și în Consiliul de Administrație al RATBv, nu a fost admis la concurs pe motiv că a depus dosarul prea târziu. 

Un concurs pentru ocuparea postului de secretar al municipiului Brașov a mai fost organizat și în luna august. Din 4 candidați admiși la examen, niciunul nu a adunat cel puțin 70 de puncte din 100. La precedentul concurs s-au înscris Cristinel Cichindel (Dărmănești), Cătălina Georgeta Dinu (Brașov), Anda Zamora (Brașov, secretar interimar) și Vasile Bănică. 

Funcția de secretar al municipiului Brașov a fost asigurată inerimar din 2016, de la ieșirea la pensie a lui Nicolae Paraschiv, care ulterior s-a angajat la RIAL, o companie a Consiliului Local.

1 Trackback / Pingback

  1. Misiune imposibilă pentru examenul de secretar al municipiului Brașov. Niciun candidat nu a luat notă de trecere – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.