387 de salariați și-au reclamat angajatorii la ITM Brașov. „Munca la negru” este în topul problemelor

387 de de brașoveni și-au reclamat angajatorii la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov în primele șase luni ale acestui an, a anunțat marți șeful instituției, Adrian Reit, în timpul ședinței Colegiului Prefectural. De cele mai multe ori, brașovenii nemulțumiți de relația cu angajatorii au reclamat neplata salariilor, încălcarea prevederilor privind timpul de muncă, neplata orelor suplimentare, dar dar au fost sesizate și cazuri de „muncă la negru”. 

De altfel, numai în ceea ce privește munca fără forme legale, în perioada în prima jumătate a acestui an, inspectorii de muncă au descoperit 102  persoane care  fără contracte de muncă, dintre care 30  femei şi 2 tineri  (de 16 şi 17 ani), fiind aplicate 43 amenzi în valoare totală de 805.000 lei. 

De asemenea, a fost formulată 1 plângere penală pentru 1 angajator care a primit la muncă mai mult de 5 persoane, pentru care nu a întocmit, anterior începerii activităţii, contracte individuale de muncă. La acel angajator au fost identificate  11 persoane desfăşurând activitate fără încheierea unui contract individual de muncă.

Dintre cele 387 de petiții amintite de Reit, 303 au fost soluționate de Serviciului Control Relaţii de Muncă, iar 84 au fost soluţionate împreună inspectorii Serviciului  Control   Securitate și Sănătate în   Muncă, în cazul acestora din urmă fiind reclamate și probleme ce țin de protecția muncii. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.