FOTO. Aproximativ 3000 de brașoveni au ieșit în stradă pentru independența justiției. Iată ce mesaje le-au transmis guvernanților

Aproximativ 3.000 de brașoveni au protestat duminică seara pe străzile orașului, cerând guvernanților să renunțe la proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției. Protestul a început în fața Prefecturii la ora 18.00, iar după aproape o oră, când numărul protestatarilor ajunsese deja la o mie, oamenii au pornit în marș pe strada Republicii, oprindu-se în Piața Sfatului, sub geamurile organizației județene a PSD.

Printre altele, ei au scandat: „PSD, ciuma roșie”, „DNA, să vină sa vă ia!”, „La închisoare, nu la guvernare”, „Hoții, hoții”, „Justiție, nu corupție!”. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”229″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

În Piața Sfatului, unul dintre organizatorii protestului, activistul Radu Hossu, a anunțat că un nou protest va fi duminica viitoare, de la ora 18.00, dar, în cazul în care se vor lua decizii care să afecteze justiția, brașovenii vor ieși în stradă și în cursul săptămânii. Totodată, el le-a cerut manifestanților să nu „dilueze” protestul. „Ca să nu diluăm mesajul, trebuie să spunem clar că acum protestăm împotriva modificărilor din justiție. Trebuie menținută separarea puterilor în stat, iar justiția trebuie să rămână independentă”, a declarat activistul. Hossu a mai spus că protestul nu este împotriva unui partid, subliniind că „și dacă în locul PSD ar fi PNL sau UDMR sau USR ne-am comporta la fel. Ieșim acum pentru că PSD este cel care dorește modificarea legilor în justiție”.  Imediat după această luare de cuvânt, în Piața Sfatului s-a auzit scandarea „Justiție, nu corupție”. 

Pe de altă parte, un alt organizator le-a solicitat protestatarilor să fie pașnici: „Am văzut instigări. Este important să fim mulți în stradă, dar trebuie ca protestul să fie unul pașnic”.

După ce au scandat câteva zeci e minute, manifestanții s-au întors în fața Prefecturii, iar în jurul orei 20.30, protestul s-a încheiat fără nici un fel de incidente.

1 Trackback / Pingback

  1. Jandarmii le-au mulţumit braşovenilor după protestul de duminică: „Sunt cetăţeni model” – Brasov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.