Licitație suspendată! Condiții prea dure impuse de Primăria Brașov pretendenților pentru colectarea deșeurilor menajere

Licitația prin care Primăria Brașov și-a propus să găsească un nou operator de salubritate pentru următorii 8 ani a fost „trasă pe dreapta” după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a apreciat că procedura trebuie suspendată.

Procedura a fost lansată în 16 noiembrie 2017, termenul de depunere a ofertelor era 21 decembrie 2017, însă licitația a fost suspendată în 18 decembrie, înainte de a se primi toate ofertele.

Potrivit unui document întocmit de CNSC în data de 13 decembrie 2017 și primit de Primăria Brașov în 18 decembrie 2017, consiliul „apreciază că se impune suspendarea procedurii, în vederea remedierii de către autoritatea contractantă a documentației de atribuire”, după ce a analizat cele cinci contestații depuse de potențialii ofertanți.

Printre altele, în documentul CNSC se mai arată că „există suficiente suspiciuni cu privire la nelegalitatea documentației de atribuire și la faptul că această documentație restricționează concurența”. Tot în adresa CNSC se menționează și faptul că în opinia unuia dintre contestatari „autoritatea contractantă a realizat o documentație de atribuire restrictivă ce contravine legislației în domeniul achizițiilor publice și de specialitate, aduce vătămări operatorilor economici interesați de procedură, cu atât mai mult, cu cât este imposibil de realizat oferta în condițiile impuse de autoritatea contractantă (…) Totodată, contestatarul apreciază că în condițiile în care unul dintre scopurile legislației în materia achizițiilor publice este asigurarea unui cadru concurențial cât mai larg posibil, principiu care nu este respectat în actuala procedură, prin impunerea unor condiții de participare restrictive, ce încalcă principiul proporționalității, este evident că se impune suspendarea procedurii, pentru a da posibilitatea participării unui număr cât mai mare de ofertanți”.

Cum contractele încheiate cei doi operatori de salubritate din Brașov, Urban și Comprest, au expirat în data de 31 decembrie 2017 şi, având în vedere că licitaţia pentru stabilirea unui nou operator a este blocată, contractele cu cele două firme au fost prelungite până la data de 31 martie 2018.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Brașovul, în pragul unei crize a gunoaielor? George Scripcaru: „E o realitate: avem mari probleme cu calitatea salubrizării“ – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.