Primăria Brașov așteaptă ca CJ să facă prima mutare, pentru a se implica „într-un fel sau altul” în proiectul aeroportului

Primarul Brașovului, George Scripcaru a reafirmat la finalul anului trecut disponibilitatea municipaltății brașovene de a se implica în proiectul Aeroportului Brașov, în condițiile în care Consiliul Județean (CJ) va stabili că pentru finalizarea obiectivului este nevoie de asocierea cu alte administrații publice.

„După ce a fost realizat acel studiu de fundamentare, așteptăm acum decizia Consiliului Județean Brașov, care trebuie să aleagă una dintre cele patru variante. În funcție de această decizie, noi ne vom plia într-un fel sau altul. Dacă CJ decide că trebuie să ne asociem, noi suntem prezenți. Dacă decide altfel, de asemenea, suntem tot aici”, a declarat Scripcaru.

Prin studiul de fundamentare privind finalizarea și operarea aeroportului de la Ghimbav au fost analizate patru scenarii posibile: finalizarea și operarea acestuia de către administrația județeană, asocierea Consiliului Județean cu alte autorități locale (CJ ar urma să dețină 83,7% din acțiuni), încheierea unui parteneriat public-privat sau concesionarea.

Dintre cele patru variante, experții care au realizat studiul de fundamentare au precizat că cea mai avantajoasă din punct de vedere economic este finalizarea și operarea aeroportului de către Consiliul Județean, însă decizia finală aparține aleșilor județeni.
Conform studiului amintit, costul total al investiției este de 131 milioane euro, sumă în care este inclusă și suma de 24,8 milioane euro (inclusiv TVA), cheltuită până acum, astfel că mai este necesară suma de aproximativ 93 milioane euro.

1 Trackback / Pingback

  1. Deputatul Roxana Mînzatu despre finalizarea Aeroportului Brașov: „Aș fi văzut o variantă în care Primăria are mai mult de 15%, pentru că are resurse” – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.