Week-end de foc pe munte. Salvamontiștii din Brașov au fost cei mai solicitați din România

Salvamontiștii au avut, în ultimele 24 de ore, peste 70 de intervenții, cele mai multe dintre apeluri vizând echipele din Brașov. 52 de turiști răniți au fost predați echipelor medicale, după acordarea primului ajutor și coborarea din zona montana, relateaza News.ro.
Județul Brașov a fost și de această dată zona din care au venit cele mai multe apeluri la 112 din partea turștilor rătăciți. La Salvamont Bran s-au înregistrat două sâmbătă, la Salvamont Predeal 4 apeluri, iar la Salvamont municipiul Brașov, 11.

Salvamontiștii din Poiana Brașov au avut, de altfel, cele mai dificile intervenții. După 8 intervenții pe pârtii, pentru a ajuta turiști care sau accidentat la schi sau la săniuș, sâmbătă, în jurul orei 18, Salvamont Brașov a fost anunțat prin dispeceratul 112 că 3 persoane s-au rătăcit în zona Crucurului Mic. O echipă mixta de primă intervenție formată din doi salvatori montani și doi jandarmi montani au plecat în cautarea grupului ratacit, pe care l-au gasit blocat în afara potecii marcate. Concomitent a fost instituită și o echipă suport gata să intervină în orice moment pentru a veni în sprijinul primilor salvatori plecați la fața locului. Niciunul dintre cei trei turiști nu a suferit vreo afecțiune și au fost aduși în siguranță spre oraș, în jurul orei 21.30.

74 de apeluri la 112, pentru Salvamont

În ultimele 24 de ore, s-au mai înregistrat  3 apeluri pentru Salvamont Caraș-Severin, 6 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Uricani,, 4 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 1 apel pentru Salvamont Harghita, 9 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 3 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru Salvamont Salvaspeo Dambovita, 8 apeluri pentru Salvamont Vâlcea, 2 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Cluj, 1 apel pentru Salvamont Borsa, 1 apel pentru Salvamont Șuior, 1 apel pentru Salvamont Baia Mare, 1 apel pentru Salvamont Petroșani, 4 apeluri pentru Salvamont Bacău și 4 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Bihor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.