Un consilier județean cere scoaterea din Brașov a parcurilor industriale Carfil și Metrom

Un consilier județean cere mutarea parcurilor industriale Carfil și Metrom în afara orașului, pe motiv că ele constituie o importantă sursă de poluare. Ecologistul Ionel Spinean a cerut în ședința de plen a CJ din 28 februarie ca  Parcul Industrial Metrom la Feldioara, iar a Parcului Industrial Carfil în zona Făgărașului pentru a crea locuri de muncă, în această zonă a județului care are o problemă cu ocuparea. 

„Considerăm că cele două parcuri sunt învechite și ele crează un grad mare de poluare, de aceea ne dorim ca parcurile industriale Metrom și Carfil să fie mutate în afara orașului, spre Feldioara și Făgăraș“, a declarat Ionel Spinean (PER). 

În schimb, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a ținut să precizeze că este falsă ideea conform căreia Brașovul ar fi unul dintre cele mai poluate orașe din țară. „Municipiul Brașov este printre puținele care a montat stații de monitorizare a poluării. Dacă nu le punea, nu știa nimeni dacă este sau nu poluat, pentru că nu existau date și nu exista comparație. Poluarea nu cred că mai este ca pe vremea comunismuluii, când erau turnătoriile. Cât despre mutare, nu cred că poate fi făcută“, a spus președintele CJ, Adrian Veștea. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.