Primăria Săcele înființează și finanțează Clubul Sportiv Municipal Precizia Săcele, pe noua lege a sportului

Primăria municipiului Săcele va înființa un club sportiv pe care îl va finanța din fonduri proprii, bazându-se pe noile prevederi ale legii sportului, care permit alocarea a 5% din bugetul local pentru sport.

Asociația sportivă se va numi CSM Precizia Săcele și printre secțiile care vor fi finanțate se numără cele de handbal, baschet și chiar box. „Am acordul de a folosi denumirea Precizia și ne-am înregistrat deja ca marcă. În două-trei luni va fi înființat acest club, pe care vrem să îl finanțăm de la buget. Ne dorin o secție de handbal, pentru că avem tradiție la Săcele, poate și o secție de baschet. Am avut o discuție cu Feri Vastag, pentru că secundul lui este Georgea Traian, care este săcelean, și ne-am dori să avem și o secție de box aici“, a declarat Virgil Popa.

Primarul Virgil Popa spune că procedurile de înființare sunt în plină desfășurarea și că marți a avut o nouă întâlnire cu mai mulți factori interesați în susținerea clubului. Totuși, punerea propriu-zisă în funcțiune a clubului sportiv va fi posibilă doar în momentul în care vor fi emise normele de aplicare ale Legii a Sportului. Deși Legea a fost aprobată anul trecut, normele de aplicare se lasă încă așteptate și în lipsa lor nu pot fi alocate finanțările de la buget, direct pe cluburile sportive. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.