Stema Brașovului se schimbă. Toate regiunile județului vor fi reprezentate de noua emblemă

Județul Brașov va avea o stemă nouă care să respecte toate criteriile de heraldică. Stema va fi creată cu sprijinul unei Comisii Județene, din care vor face parte istoricii Nicolae Pepene, director al Muzeului Județean de Istorie și Bogdan Florin Popovici, directorul Arhivelor Statului – filial Brașov.

„Până la jumătatea lunii aprilie vrem să avem o stemă care să îndeplinească toate condițiile de heraldic și să fie reprezentativă. Noi avem și acum o stemă, dar specialiștii spun că aceasta nu o să obțină avizare din punct de vedere heraldic, pentru că nu are toate elementele. Pe lângă coroană și rădăcini, pe stema județului Brașov va trebui să fie reprezentate Țara Bârsei, Țara Făgărașului și Țara Cohalmului, care au o indentitate proprie dar sunt parte a Brașovului. Noua stemă va fi trimisă la Comisia Națională de Heraldică, pentru a obține avizul“, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Stema pe care județul Brașov o are în acest moment a fost creată în perioada în care președinte al Consiliului Județean era Aristotel Căncescu, însă ea nu respectă toate regulile de heraldică și nu reprezintă toate regiunile județului. Actuala stemă a luat locul celei comuniste, care includea și stema țării. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.