Consiliul Local Brașov a închis din nou gura unui cetățean „din afară“ care a vrut să vorbească în ședința de plen

 Consiliul Local Brașov a refuzat din nou dreptul unui cetățean brașovean de a vorbi în fața aleșilor locali. De această dată, președintele organizației municipale a USR Brașov, Cordruț Bucur, este cel care a solicitat să vorbească în fața Consiliului Local, fără succes însă.

Solicitarea sa a fost făcută înainte de începerea ședinței, având în vedere că  un regulament al CL Brașov le cere cetățenilor „din afară“ să ceară din timp dreptul la o interpelare, atunci când vor să își prezinte „cauza“ în fața aleșilor locali. Președintele ședinței  de CL, Adrian Oprică (PNL), a supus aprobării această cerere venită de la Bucur, iar toți consilierii locali ai PNL, PSD și PER au votat direct împotrivă, fără a întreba care este subiectul interpelării.

Singurii care au susținut dreptul lui Bucur de a vorbi în fața Consiliului Local au fost cei doi reprezentanți ai FDGR- Arnold Ungar și Cristian Macedonschi, precum și independentul Șerban Șovăială.

Reprezentantul USR Brașov spune că și-a dorit să facă această interpelare în ședința de Consiliu Local pentru a anunța că începe o strângere de semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice“.

Solicitarea USR, făcută în ședința CL Brașov vine în contextul în care tot azi, pe ordinea de zi, a fost trecut și un punct privind validarea mandatul Adinei Durbacă, cea care este implicată într-un dosar penal din perioada în care era viceprimar al municipiului Brașov.

„Am fi vrut să informăm reprezentanţii cetăţenilor că noi, USR, am aderat la iniţiativa civică de modificare a Constituţiei pentru a nu mai permite persoanelor cu condamnări penale să ocupe funcţii publice. Simultan, în Consiliul Local urma să fie validat un consilier local, o persoană care în acest moment este trimisă în judecată alături de alţi membri ai administraţiei locale, pentu fapte asociate celor de corupţie. Ştim că funcţioază prezumţia de nevinovăţie, de aceea doamna consilier nu suportă rigorile legii şi nu are niciun fel de restricţii civile. Dar noi considerăm că funcţiei de demnitate publică, cum este cea de consilier, ar trebui să îi corespundă şi o statură morală, să fie un exemplu pentru cetăţeni. Nu e normal să fim reprezentaţi de persoane care au probleme cu legea“, a spus Codruț Bucur.
El a precizat că şi-a anunţat intenţia de a le vorbi consilierilor locali chiar dinaintea şedinței: „Cred că a fost o componentă importantă cuvântul penal asociat cu persoana domnului Oprică, cunoscute fiind problemele de natură penală ale domniei sale“, a concuzionat Codruţ Bucur. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.