Spitalul Județean Brașov a acumulat datorii de peste 2 milioane de lei din cauza întârzierii lucrărilor de la Corpul B. Managerul Cobelschi cere suplimentarea numărului de paturi

Întârzierea apărută în lucrările de consolidare și modernizare a Corpului B de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov dă mari bătăi de cap în funcționarea unității medicale.  Reducerea numărului de paturi, venită odată cu reorganizarea dictată de aceste lucrări, se prelungește și ea, ceea ce atrage după sine și o finanțare mai mică spitalului, în condițiile în care numărul de pacienți a rămas la fel, dacă nu chiar a și crescut, după cum a precizat dr. Călin Cobelschi, manager al SCJU Brașov. 

Așadar, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov este nevoit să acorde aceleași servicii medicale, însă cu mai puțini bani primiți de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.



 

Potrivit managerului Călin Cobelschi, față de graficul anunțat inițial, lucrările au o întârziere de patru luni.

„Termenul iniţial pentru finalizarea lucrărilor era luna august a acestui an, însă, fiind decalat cu patru luni, cred că în primăvara anului viitor vor termina lucrările. De asemenea, va mai trece o perioadă pentru relocarea secţiilor din pavilioanele unde au fost transferate temporar”, a explicat managerul spitalului.  

Pe de altă parte, dr. Călin Cobelschi a declarat că încercă acum să obţină de la Ministerul Sănătăţii  o suplimentare a numărului de paturi având în vedere că cererile sunt la el de mari ca înaintea reorganizării.

„Structura a fost redusă cu 79 de paturi și suntem în regim de avarie. A fost făcut un lucru greşit încă de la început. Prin lege, un spital, când intră în renovare trebuie să aibă un plan de conformare şi să nu i se reducă numărul de paturi. Nouă ni s-a redus. Este o greşeală pe care vreau să o remediez cât mai repede. Suntem în curs de a trimite la Minister un nou număr de paturi pe care să îl aprobăm“, a declarat dr. Cobelschi.

Managerul Spitalului Județean spune că și cheltuielile au fost mai mari, față de veniturile obținute pentru funcționare în „structura de avarie“.



 

 „Numărul de bolnavi este acelaşi ca înainte sau mai mare, iar din punctul asta de vedere, avem o problemă majoră. Pentru numărul de paturi reduse, noi am cheltuit mai mult cu 3,5 milioane de lei, care nu ni s-au decontat de la Casa de Asigurări de Sănătate şi pe care va trebui să îi recuperăm cumva. Am ajuns în situaţia de a avea arierate. Am prezentat azi situaţia ministrului Sorina Pintea şi dânsa a declarat că se va implica în această problemă. În acest moment, spitalul are datorii în valoarea de aproximativ 2 milioane de lei, trecute de 90 de zile”, a explicat Călin Cobelschi. 



 

În acest cotextă, ajuns marți la Brașov, ministeruș Sănătății Sorina Pintea a pus din nou în discuție necesitatea înființării unui Fond Național de Solidaritate, prin care să se acopere cheltuieli rezultate din situații precum cele în cazul Spitalului Județean. Acest Fond este doar în stadiul de inițiativă în acest moment.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.