Aproape 4 milioane de lei pentru noul Centru pentru persoane fără adăpost din Brașov

De mai mulți ani,  Primăria Brașov a anunțat că are în vedere mutarea Centrului pentru persoane fără Adăpost din imobilul de pe strada Zizinului în fostul internat al Liceului Astra, lângă sediul Direcției de Servicii Sociale. De altfel, pentru amenajarea noului centru, în luna decembrie a anului trecut a fost lansată și o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor, valoarea investiției fiind estimată atunci la suma de 3.248.776 lei, fără TVA, însă procedura a fost anulată în prima luna ianuarie, după ce nu a fost depusă nici o ofertă. În aceste condiții, Primăria Brașov a mai lansat o licitație, de data aceasta valoarea estimată a contractului fiind mai mare, respectiv 3.804.976 lei, fără TVA. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a precizat că suma a crescut pentru că în caietul de sarcini au fost incluse lucrări suplimentare față de cele menționate în documentația aferentă primei licitații.

 Termenul de depunere a ofertelor pentru această licitație este 13 aprilie, iar firma care va obține contractul va trebui să finalizeze proiectul în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările care se vor executa au în vedere realizarea unui adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă, cu regim de înălţime P+3, în ajutorarea persoanelor fără adăpost. În noul centru va exista a o zonă de triaj și spații pentru cazare. 

La parterul imobilului se va amenaja un spaţiu închis şi securizat, prevăzut cu geam de supraveghere; un izolator dotat cu pat şi băncuţe; un spaţiu pentru păstrare articole de îmbrăcăminte, dotat cu dulapuri, băncuţe, maşină de spălat. De asemenea, va fi realizată o sală de mese, dotată cu frigidere, un grup sanitar și un spaţiu cazare de urgenţă.

La fiecare etaj se vor amenaja spații de cazare, spaţii de cazare; grupuri sanitare comune dotate cu cabine de duş (diferenţiate pe sexe); spaţiu pentru pregătirea hranei.

După ce va inaugurat noul centru pentru persoanele fără adăpost, în clădirea de pe strada Zizinului se vor amenaja 24 de locuințe sociale.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.