Compania Apa Brașov confirmă calitatea scăzută a apei de la robinet și recomandă fierberea înainte de consum

În urma analizelor făcute în această seară, Compania APA a revenit cu o informare în care susține că singurul parametru al apei afectat în acest moment de ploile abundente și de operațiunile realizate la acumularea Tărlung pentru evitarea inuntațiilor este turbiditatea.

„La ora 21.00, parametrul de turbiditate s-a deteriorat în municipiul Brașov, în zonele Răcădău, Timiş- Triaj, Centru, Astra, Schei şi în municipiul Săcele. Menţionăm că turbiditatea este doar unul dintre numeroşii parametri care ar putea afecta potabilitatea apei şi că toţi ceilalţi parametri fizico-chimici sunt respectaţi“, se arată în comunicatul Copaniei Apa.

Compania Apa Braşov precizează că faţă de valoarea  standard de 10 unităţi, turbiditatea măsurată este:

  • Zona Gării – 14,8
  • Zona Centru Star – 8,42
  • Zona Bariţiu – 2,7

„Având în vedere că situaţia s-ar putea deteriora, recomandăm ca, din motive de precauţie, apa să fie fiartă înainte de consum“, mai arată reprezentanții Companiei Apa.

Pentru a asigura cantitatea de apă necesară consumului, până la această oră au fost activate sursele subterane şi acestea funcţionează la capacitate maximă.

Nici de această dată, reprezentanții Companiei Apa nu spun negru pe alb dacă apa este sau nu potabilă. 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Panică din greșeală? Rafturile cu apă ale magazinelor s-au golit rapid după anunțul DSP Brașov despre apa de la robinete – Brașov Metropolitan
  2. Inundații pe Tărlung. Compania Apa Brașov a început manevrele pentru a evita o nouă „criză a apei tulburi” – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.