Consiliul Județean Brașov a anunțat că va construi un pod de beton între Comăna și Crihalma

Foto: Francezul din Cobor
Podul de lemn dintre Comăna și Crihalma, pe care nu se mai poate circula după codul roșu de inundații de săptămâna trecută, va fi înlocuit cu unul de beton, a anunțat joi președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea. Acesta a precizat că în 20 martie a avut o întâlnire cu proiectantul, iar acesta va trebui să prezinte o evaluare din punct de vedere al sumei pe care ar trebui solicitată Guvernului României pentru a alocarea unor fonduri, având în vedere că podul de lemn a fost afectat de inundații. 

„Actualul pod, construit în urmă cu 50 de ani, nu mai corespunde de mult timp din punct de vedere al rezistenţei. Vom construi un nou pod şi sper să obţinem sprijinul Guvernului pentru realizarea acestei investiţii. În aproximativ o lună şi jumătate vom termina toată documentaţia tehnică, pentru ca apoi, în regim de urgenţă, să putem face o achiziţie directă pentru construirea unui pod de beton”, declarat Adrian Veștea. 
 Totuși, până la începerea lucrărilor, vicepreședintele CJ Brașov Adrian Gabor a anunțat că se va încerca o soluție de avarie: „După ce se retrage Oltul va fi realizată o expertiză tehnică a podului de lemn. Apoi, vom încerca să îl reparăm, astfel, astfel încât pe acest pod să poată circula maşinile de până la 3,5 tone”.
 

La această oră, locuitorii din satele Crihalma, Ticuşul Nou (aparţinătoare comunei Comăna) şi Ticuşul Vechi şi Cobor (aparţinătoare comunei Tiucuşu) sunt în imposibilitatea de a ajunge la drumul naţional (DN 1 S) ce trece prin Comăna de Jos (satul de reşedinţă al comunei Comăna), care este principala legătură cu municipiul Făgăraş şi oraşul
Rupea. Microbuzele şcolare nu pot transporta elevii, iar cadrele didactice nu pot ajunge la şcoli. De asemenea, ambulanţele trebuie să facă un ocol de 40 de kilometri, pe la Ungra, pentru a ajunge în satele amintite.