Consilierii județeni brașoveni supun aprobării astăzi un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de muncă al directorului Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Ciprian Pais, începând cu data de 6 aprilie. Decizia vine după ce în 28 februarie, aleșii județeni ai aprobat o altă hotărâre privind transformarea serviciului în compartiment, în cadrul Consiliului Județean Brașov și desființarea postului de director.
Pais a fost notificat că i se va desface contractul de muncă în data de 5 martie, iar atunci i s-a acordat și un preaviz de 20 de zile lucrătoare. De asemenea, în documentația aferentă proiectului de hotărâre se arată „în perioada de preaviz, Consiliul Județean Brașov a pus la dispoziție postul vacant de salvator montan, iar domnul Pais Ciprian, prin adresa nr. 3409/12.03.2018 nu și-a manifestat în scris consimțământul cu privire la noul loc de muncă oferit”.
Tot acum Consiliul Județean își va modifica și organigrama, prin includerea în schema de personal a salariaților Compartimentului Salvamont, în funcție de gradație, cu menținerea salariilor stabilite la data de 31 ianuarie 2018, respectiv 1.995 lei/lună sau 3.116 lei/lună, în funcție de gradația profesională.
Noul compartiment ar urma să se ocupe de „coordonarea activității serviciilor de salvare montană locale” : Brașov – care se ocupă de domeniul schiabil din Poiana Brașov și de trase din Masivul Postăvarul și Tâmpa, Predeal – care se ocupă de domeniul schiabil din localitate și de câteva trasee spre Postăvarul și Munții Bucegi, Râșnov-care are de gestionat trasee puține și puțin riscante, Zărnești – care acoperă o parte a Masivului Piatra Craiului. Totuși, în noua situație, din 6 aprilie, salvatorii montani ar urma să fie „retrași din munți”, mai exact din partea din județul Brașov a Masivului Făgăraș (Baza Salvamont Victoria), dar și din Piatra Mare (unul dintre cei mai „umblați” munți din zona Brașovului) și partea din Județul Brașov a Munților Ciucaș. De asemenea, salvatorii montani din cadrul CJ Brașov nu se vor mai ocupa nici de intervențiile în zonele neacoperite de serviciile locale, cum sunt traseele montane de pe teritoriul comunelor Moieciu și Fundata (care duc spre Piatra Craiului și Masivul Bucegi).