Din motive necunoscute, Primăria Ghimbav refuză și după 4 luni să elibereze un aviz pentru documentația aeroportului

Consiliul Județean Brașov așteaptă și acum avizul de oportunitate pentru elaborarea planului de urbanism zonal al Aeroportului de la Ghimbav. Avizul trebuie eliberat de primăria din localitate, iar documentul a fost redactat și semnat deja de arhitectul primăriei și de secretarul localității. Primarul Ghimbavului, Dorel Toma, refuză însă în continuare să își pună semnătura pe document. 

„Nu am fost în viața mea procesoman, dar efectiv nu mai știu cum săprocedez în această situație. Am primit un răspuns de la Primăria Ghimbav că avizul pentru elaborarea PUZ-ului aeroportului a fost semnat încă de acum trei luni de arhitectul localității și de secretar. Mai lipsește doar semnătura unui anumit domn. Este o situație pe care nu mi-o pot explica, mai ales că eu și domnul primar de la Ghimbav am fost colegi în perioada în care am avut și eu cele două mandate la Râșnov“, a spus Veștea.

Președintele CJ Braov, Adrian Veștea, a mers chiar mai departe și mai în glumă, mai în serios, a spus că ar putea face un miting sub geamul primarului de la Ghimbav. „Poate iau și eu niște cetățeni și mergem la Ghimbav să facem un miting“, a adăugat Veştea, are a subliniat că “aeroportul nu este al cuiva anume, ci este al tuturor”.

Consiliul Județean Brașov a solicitat încă din luna noiembrie la primăria Ghimbav, un aviz de oportunitate pentru PUZ, iar documentul trebuia să fie eliberat în 30 de zile. Însă nici până acum nu a ajuns avizul la CJ, în lipsa semnăturii primarului.

3 Comentarii

  1. Asta e bataie de joc fata de cetatenii Brasovului si din imprejurimi! Orice om de buna credinta (si cu puteri decizionale)ar pune umarul la realizarea cat mai grabnica a acestui aeroport,nu sa-i puna bete-n roate!

  2. Domnul primar din Ghimbav ar trebui să înțeleagă și probabil a înțeles cât de important este un aeroport în această zonă, este valabil și pentru autoritățile centrale de la București…. în primul rând pentru cetățenii din zona central nordică a țării….cât timp nu există o cale rutieră(autostradă) care sa lege Brașovul de București în condiții normale….in al doilea rând s-ar descongestiona situația de pe valea prahovei veșnic „drumul melcului” ….nu va pierde nimeni prin deschiderea acestui aeroport, nici cei de la otopeni nici cei de la sibiu…..banuiesc ca cei din companiile aeriene își vor repartiza zborurile in funcție de necesitățile clienților

1 Trackback / Pingback

  1. Primăria oraşului Ghimbav a eliberat, în sfârşit, documentele solicitate de CJ Braşov pentru continuarea aeroportului – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.