Reparațiile la fostul Cinema Astra au fost amânate din nou. Încă nu a fost clarificată situația juridică a clădirii

Consolidarea şi reabilitarea clădirii fostului Cinema Astra se mai amână, după ce licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor, lansată în 5 ianuarie 2018 a fost suspendată în 17 ianuarie. Spre deosebire de alte proceduri, când licitațiile au fost contestate, de data aceasta decizia suspendării a fost luată de Primăria Brașov din cauza unor probleme legate de situația juridică a clădirii, având în vedere că în acest imobil funcționează și Școala Populară de Artă . „Procedura de atribuire se va relua după ce vom clarifica situația juridică a terenului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 
Valoarea lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului Cinema Astra –  care, de mai mulți ani, este „în conservare” –  a fost estimată la  7.501.921 lei, fără TVA, iar intervențiile ar urma să dureze 27 de luni.
Clădirea, cu două nivele și demisol, are o suprafaţă de 1.184 mp, și are, printre altele, o sală de vizionare, de un depozit de film de 111 mp, de o sală de cinema de 383 mp, de un complex cabină de proiecţie de 47 mp şi mai multe spaţii administrative. 

Clădirea Cinematografului Astra a fost administrată mai mulți ani de SC Trust President SRL, deţinută de fostul lider al revoluționarilor brașoveni, Dorin Lazăr Maior, care a închiriat spațiul de la RADEF „România Film” . În 2012, după multe procese, firma a fost evacuată, iar clădirea a intrat în proprietatea Primăriei Brașov.  

După ce a preluat clădirea, Primăria a căutat soluții pentru finanțarea reparațiilor, încercând chiar și închirierea imobilului unui operator privat. 

 

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO. „Adăpost” pentru oamenii străzii. Cum arată fostul Cinema Astra după mulți ani de „conservare”  – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.