Un nou grafic anunțat de Consiliul Județean: Aeroportul Brașovul, gata în 2020 și funcțional în 2021. Din 2024 nu va mai putea fi subvenționat

Nu cu nu mult timp în urmă, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, dar și coodonatorul Unității de Implementare a proiectului Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, anunțau să și-au propus să deschidă aeroportul în anul 2020.

În schimb, miercuri, în timpul conferinței „Smart Turism in a Smart Destination”, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Toaso Imelda, a anunțat un grafic ușor modificat. „În a doua jumătate a anului 2020 estimăm finalizarea lucrărilor, urmând ca la începutul anului 2021 să devină operațional”.

Pe de altă parte, în timpul aceluiași eveniment, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu, Gabriel Tischer, a anunțat că, potrivit directivelor europene, din anul 2024, „activitățile aeroportuare nu mai pot fi subvenționale. Acum începem procedurile de transformare a regiei care administrează aeroportul în societate comercială, care, din anul 2024 să își desfășoare activitatea conform principiilor concurențiale”.

Practic, în aceste condiții, și Aeroportul Brașov va trebui să devină profitabil în 3 ani, având în vedere că va fi deschis traficului aerian în anul 2021, după cum spun autoritățile județene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.