Biblioteca Județeană Brașov se extinde în Centrul Agrement de sub Tâmpa

Consilierii județeni vor dezbate în ședința de plen de joi un proiect de hotărâre privind preluare Bazei Agrement de sub Tâmpa de către Biblioteca Județeană Brașov.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov Adrian Gabor , în clădirea de sub Tâmpa, urmează a se amenaja de către Biblioteca Județeană un centru pentru copii, în care micuții să participe la diverse activități educative sau alte activități. „După ce va prelua baza Complexul Agrement, Biblioteca Județeană va realiza lucrările de amenajare”, a precizat reprezentantul administrației județene. 

Conform actului normativ care va fi dezbătut în ședința de plen, Complexul Agrement urmează a fi administrat de Biblioteca Județeană pentru o perioadă de 10 ani.

Soluția preluării Complexului Agrement de sub Tâmpa de către Biblioteca Județeană vine după ce administrația județeană a încercat să o închirieze, să o transforme în centru de recuperare sau să îl dea Primăriei Brașov, la schimb cu Casa Sfatului.

Predarea Complexului Agrement de sub Tîmpa de către Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu“ vine după ce administraţia judeţeană a încercat în mai multe rânduri să o închirieze, să o transforme în centru de recuperare sau să îl dea Primăriei Braşov, la schimb cu Casa Sfatului. În 2016 – 2017, Consiliul Judeţean a organizat trei licitaţii pentru închirierea centrului însă nu a avut succes, pentru că preţul lunar al chiriei, stabilit de evaluatori la aproximativ 26.000 de lei a fost neatractiv pentru firmele private. Complexul Agrement Tîmpa a fost complet reabilitat în perioada 2007 – 2009, lucrarile de atunci facând, de altfel, obiectul unui dosar DNA în care este implicat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, acuzat că ar fi majorat fără bază legală, cu aproape cinci milioane de lei, costurile unui contract iniţial de aproximativ 8 milioane de lei pentru reabilitarea imobilului. Complexul a fost închis în 2015, pentru a permite reducerea cheltuielilor de întreţinere peste iarnă, reprezentanţii Consiliului Judetean spunând atunci că, faţă de încasările medii lunare de aproximativ 50.000 de lei, costurile de funcţionare se ridicau la aproximativ 100.000 de lei. Deşi ar fi urmat să fie redeschis la 1 aprilie, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, CJ a căutat să dea spre închiriere complexul care până atunci a fost administrat păgubos de către Consilprest, firma administratiei judeţene, care l-a primit cu titlu gratuit pentru utilizare.

În 2016, braşovenii au iniţiat chiar şi o petiţie cerând autoritătilor să găseasca soluţia pentru a redeschide Complexul Agrement Tîmpa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.