Constantin Niță, condamnat definitiv de ÎCCJ, la 4 ani de închisoare cu executare

Fostul președinte al PSD BRașov Constantin Niță a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Decizia este definitivă, anunță agerpres.ro.

Fostul ministru a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2016. Procurorii îl acuză că, în 2013, când era ministru al Energiei, Niță i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu, denunţător, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi. La termenul din 11 aprilie, fostul ministru al Energiei a fost audiat, acesta declarând că nu a luat mită de la denunţătorul din dosar. Niţă le-a spus magistraţilor instanţei supreme că Tiberiu Urdăreanu l-a suspectat de prostie când a spus că ar fi primit bani la un hotel.

În luna mai a anului trecut, Constantin Niță, fostul președinte al PSD Brașov, a fost condamnat, în primă instanță de ICCJ, la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus atunci confiscarea a 303.000 lei şi menţinerea sechestrului.

În urmă cu o săptămână însă, un procuror DNA a solicitat majorarea pedepsei, la cinci ani de închisoare, în cazul fostului deputat de Brașov și  fost ministru al Energiei.

1 Trackback / Pingback

  1. Constantin Niță, la plecarea spre închisoare: „Am avut totdeauna o conduită ireproșabilă. Asta este țara“ – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.