Drumul cu podul parțial prăbușit de la CET a ajuns la București. Pentru ca artera să intre în patrimoniul Municipiului Brașov mai este nevoie de o hotărâre de Guvern

Primăria Brașov a semnat pe documentele privind preluarea drumului care trece prin fața CET Brașov de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă, până la transferul efectiv al arterei va mai trece o perioadă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, Robert Elekes, după ce Primăria Brașov a semnat documentele privind preluarea drumului, dosarul a fost transmis la CNAIR, apoi va ajunge la Ministerul Transporturilor în vederea elaborării unei hotărâri de Guvern. „Estimăm că vor trece câteva luni până la aprobarea hotărârii de Guvern”, a declarat Elekes.

Drumul care trece prin fața CET Brașov are acum rang de drum național și a făcut parte din ocolitoarea mică a orașului până în anul 2016, când a fost inaugurată ocolitoarea mare a municipiului. Starea acestui drum nu este foarte bună, cele mai mari probleme fiind la podul din zona CET-ului, după ce în luna februarie a anului   2017 s-a prăbușit o parte din trotuar, iar în cursul iernii acesta a început să se degradeze. În toată această perioadă la pod nu s-au făcut reparații, responsabilitatea fiind pasată de la DRDP la Primărie și invers. Reprezentanții DRDP au argumentat că, având în vedere că a fost deschisă ocolitoarea mare, lucrările la podul CET-ului nu se mai justifică, iar cei au Primăriei Brașov au solicitat în primă fază ca DRDP să predea drumul așa cum l-a primit când a fost inaugurată ocolitoarea mică.

Într-un final, cele două părți s-au înțeles, iar după ce drumul CET-ului va intra în patrimoniul municipiului Brașov, Primăria va reabilita această arteră.

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. Lucrări de urgenţă pe Drumul CET-ului. Ploaia abundentă a rupt malul şi conducta de canalizare – Brașov Metropolitan
  2. Lucrări de urgenţă pe Drumul CET-ului. Ploaia abundentă a rupt malul şi riscă să rupă conducta de canalizare – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.