FOTO. Brașovenii, în stradă pentru a pune STOP penalilor din politică

Deși la Brașov a plouat în această după-amiază, asta nu i-a împiedicat pe o parte dintre cetățeni să iasă în stradă și să își strige nemulțumirea după ce Camera Deputaților- în calitate de for decizional, a aprobat marți legea care modifică semnificativ Codul de procedură penală, făcând mai dificilă cercetarea unor abuzuri. 

23.30 – Câteva sute de protestatari s-au întors la Prefectură, unde protestul s-a încheiat fără nici un incident, după cinci ore și jumătate și aproape 10 km parcurși de brașoveni.  

23.00 – Protestatarii au ajuns la Ceasu’ Rău, după ce, de la Gemenii au urcat spre centru pe străzile Zizinului, Toamnei, Mihail Kogălniceanu, 13 Decembrie. La Ceasu’  Rău ei au scandat: „Ceasu’  rău, Dragnea la bulău!”. Pe traseu, coloana de protestatari s-a „subțiat”. 

21.30 – Organizatorii protestului estimează că grupul a ajuns la 5000 de persoane. Jandarmii au rămas însă la estimarea de aproximaxiv 2000. Oamenii se deplasează pe bulevardul Saturn spre Gemenii. „Ale, aleee, după ploaie, vine soare, Dragnea merge la închisoare“,Jos Guvernul“, „Libertate, unitate“ și „PSD, ciuma roșie” sunt câteva dintre scandări. Cei mai mulți dintre oamenii din cartiere care au ieșit la balcoane sau la geam i-au salutat pe protestatari. Au fost însă și câțiva, în zona spitalului județean, de exemplu, care au huiduit coloana de protestatari. 

21.00 – Numărul grupului de protestatari care se deplasează pe Calea București spre Steagu  a ajuns la aproximativ 2.000 de persoane. Oamenii strigă „Ieșiți, scandați, nu stați să vă uitați“ și „Ieșiți din casă, dacă vă pasă“. 

20.20 – Grupul de protestatari, ajuns la peste 800 de persoane, mărșăluiește pe Calea București și se îndreaptă spre Astra, scandând „Mergem în Steagu! Cu toții mergem în Steagu“ și „Așa nu se poate, vrem anticipate“.

20.00 – Grupul de aproximativ 500 de protestatari a pornit în marș spre Centrul civic și apoi pe Calea București. Grupul strigă „Nu se mai poate, vrem anticipate“.

Participanții la protest sunt din toate categoriile de vârstă, inclusiv de vârsta a treia.

În jurul orei 19.00, după ce ploaia s-a oprit, în fața Prefecturii erau adunați în jur de 500 de persoane care au arborat un tricolor imens. Cei prezenți în fața Prefecturii Brașov strigă, printre altele „Justiție, nu corupție!“,Dragnea, nu uita, România nu-i a ta“,Adunătura, aduce dictatura“, „Nu vrem să fim o nație de hoți“, „Jos, jos, jos, Guvernul mincinos!“

1 Trackback / Pingback

  1. Sibienii și brașovenii protestează împotriva Guvernului – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.