Asociația Noul Spital al Brașovului, primită în proiectul viitorului spital printr-un Gentlemen’s agreement

După ce acum câteva săptămâni, când s-a constituit grupul de lucru o pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, Asociația Noul Spital al Brașovului (ANSB) a fost omisă din lista celor implicați în proiect, sâmbătă, președintele asociației, dr. Dan Grigorescu a anunțat că lucrurile s-au rezolvat. 

„O dovadă de normalitate. Și de corectitudine. Domnul Primar George Scripcaru a răspuns pozitiv propunerii oficiale a Comitetului Director al asociației vizând participarea la activitățile Grupului de lucru constituit în acest scop. Printr-un «Gentlemen’s agreements» s-a căzut de acord ca ANSB (prin reprezentanți) să facă parte din Grupul de lucru alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Primăriei Brașov și ai Consiliului Județean Brașov (prin Direcția de Sănătate și Asistență Medicală)”, a declarat Dan Grigorescu.

 Medicul brașovean a promis că „ANSB va face din acest moment toate eforturile posibile pentru a contribui la înțelegerea de către toți componenții grupului de lucru a conceptului proiectului, în așa fel încât de data aceasta, spre deosebire de momentul anilor ’70, Noul Spital să fie o structură completă și complexă, demnă de realitățile mileniului XXI”.

La jumătatea lunii mai, reprezentanții Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) s-au întâlnit la Brașov cu autoritățile locale și cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a discuta despre o investiție într-un nou spital regional (Detalii aici). La momentul respectiv, în timpul discuțiilor s-a decis înființarea unei comisii de lucru , din care să facă parte specialiștii din cele trei instituții, dar și reprezentanții sistemului medical brașovean, care să pună la punct proiectul. Însă în comisia respectivă nu au fost invitați și reprezentanții Asociației Noul Spital al Brașovului, cei care, de altfel, au propus și susținut, de la început această inițiativă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.