Fără asfalt între Star și Modarom? Primăria Brașov regândește tot centrul istoric

Comisia de Circulație din Primăria municipiului Brașov a avizat reamenajarea porțiunii de stradă cuprinsă între magazinul Star și Modarom (în fața Colegiului Unirea), în sensul înlocuirii asfaltului de acum cu piatră cubică. 

Tot în ședința  de marți a Comisiei, la acest proiect s-a luat în discuție și reamenajarea uner insule pentru pietoni, la intersecția de la Star. „Acum se discută ca aici, pe această zonă, să se preia, fie un model medieval, respectiv cu străzile pavate cu piatră cubică, fie să se îmbine elementele moderne cu cele istorice“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Tot azi, Comisia de Circulație, a fost avizată și înlocuirea îmbrăcăminților asfaltice pe strada Apollonia Hirscher,  cu dale din piatră cubică.

„Lucrările vizează tronsonul de stradă cuprins între strada Castelului și strada Poarta Șchei, unde se ia în discuție și  reamenajarea zonei transformatorului, prin realizarea unui «mini-parc», cu arbori și spații verzi. Acest lucru va aduce, automat și o regândire a traficului, pentru transformarea zonei într-una mai prietenoasă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.