De la jumătatea lunii august, dacă vremea va fi bună până atunci, turiștii vor putea coborî de la Canionul Șapte Scări, până la Dâmbu Morii pe tiroliană. În prezent, Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele lucrează la extinderea cu 1,6 km a actualului sistem de tiroliene, care se oprește la popasul „Cascada cu apă vie”. De altfel, au fost instalate deja cablurile și platformele și se lucrează acum la montarea scărilor. De asemenea, au fost create și culoarele, fiind tăiată vegetația.
Potrivit directorului Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele, Sorin Hermenean, noul tronson este format din 14 segmente (cel mai lung cu o lungime de 205 m), pornește de la popasul „Cascada cu apă vie” și are ca punct final intrarea in Drumul Familiar din Dâmbul Morii. Dâmbu Morii, în zona intrării pe traseul turistic „Drumul Familiar”.
Gata în 15 august, dacă vremea va fi bună
„Amenajarea noului tronson și construirea unui foişor în poiana de la Dâmbul Morii costă 220.000 lei, fără TVA, suma fiind alocată din bugetul regiei. Sperăm ca în 15 august să punem în funcţiune acest tronson, dar depindem de vreme. De altfel, din cauza ploilor, lucrările au avansat destul de încet în ultima perioadă”, a mai explicat reprezentantul RPLP Săcele.
După ce se va inaugura noul sistem de tiroliene, turiștii vor avea la dispoziție 3,8 kilometri de cabluri (cea mai lungă rețea de tiroliene din România) pe care vor putea coborî. Vor fi, în total 35 de segmente, cel mai lung cu lungimea de 304 metri, acesta făcând parte din sistemul de tiroline amenajat în anul 2014.
Amenajarea tronsonului vechi de tiroliene, inclusiv a foişorului de la sosire, a costat 256.000 lei, sumă ce a fost achitată din bugetul RPLP Săcele. Tot atunci, în zona foişorului de la popasul „Cascada cu apă vie”, sunt amenajate patru segmente pentru copii.
După deschiderea noului tronson, turiştii vor plăti pentru a coborî pe vechiul tronson 50 de lei, iar dacă vor dori să meargă mai departe pe cablu vor mai plăti o sumă, care, încă, nu a fost stabilită.