FOTO. Medicii Spitalului Militar din Brașov, acțiune umanitară în satele inundate din Covasna

O echipă formată din medici specialişti, rezidenţi, asistenţi medicali şi personal nemedical al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria“ din Brașov a ajuns sâmbătă la Școala primară din Lunca Mărcuşului pentru a identifica nevoile de îngrijiri de sănătate ale populaţiei, după inundațiile care au avut loc, la sfârșitul lunii iunie în acest sat și în satul vecin, Băcel.

Cetățenii din Lunca Mărcușului au primit consultații medicale de la ora 9.00, iar de la 12.00 au venit cetățenii din satul Băcel. 

Angajații Spitalului Militar au adus la cu ei mese de consultații, monitoare cardiace, aparate de examinare oftalmologică și medicamente, transformând școala din Lunca Mărcușului într-o mini-clinică, în care sunt asigurate azi, consultații de medicină internă, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, diabet zaharat şi boli de nutriţie, psihologie, psihiatrie, chirurgie generală, medicină dentară, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, ORL, medicină de urgenţă şi ATI.

Caravana medicilor de la Spitalul Militar din Brașov este una umanitară și este pusă simbolic, sub „umbrela“ acțiunilor pe care Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale le dedică Centenarului Marii Uniri. „Prin această campanie umanitară, echipa noastră urmăreşte să vină în sprijinul locuitorilor prin oferirea ideii de prevenţie, control medical în regim ambulatoriu gratuit, recomandare şi scrisoare medicală“,  se arată într-un comunicat al MApN. 

1 Trackback / Pingback

  1. Medicii Spitalului Militar din Brașov, campanie umanitară cu consultații gratuite, într-o fostă localitatea minieră din Harghita – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.