Intervenţie de urgenţă la arborii din Livada Poştei, după ce un arţar dezrădăcinat s-a prăbuşit

Serviciul Amenajare Zone de Agrement, Regia Pădurilor Kronstadt şi Poliţia Locală au verificat luni arborii din parcul Ina Schaeffler din Livada Poştei, după ce în week-end, un arţar a fost dezrădăcinat de ploile abundente şi de vîntul puternic din ultima perioadă, şi s-a prăbuşit peste una dintre alei.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, după căderea arţarului, au fost verificaţi si ceilalti copaci din zonă şi s-a luat decizia taierii altor două exemplare, din specia frasin şi arţar, care de asemenea prezintă pericol de prăbuşire. „În următoarele zile se va face o verificare a întregii zone pentru a ne asigura că riscul unor situaţii asemănătoare este cât mai mic posibil.
Tot pentru a reduce riscurile prăbuşirii unor copaci, în urmatoarea perioada se va încheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultură a  Unveristăţii Transilvania, pentru ca specialiştii de la aceasta facultate să verifice sănătatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic – un aparat care măsoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavităţile şi nivelul de descompunere din copaci. Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prăbusire a copacului, prin măsurarea grosimii pereţilor reziduali in interiorul trunchiului“, a declarat Sorin Toarcea.

1 Trackback / Pingback

  1. VIDEO. Arborele prăbușit în Livada Poștei, a căzut peste mesele de la terasă – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.