Municipiul Brașov vrea să dezvolte o colaborare cu New York City, pe domeniile economic, universitar și administrativ

Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai și Eric Ulrich, consilier municipal al orașului New York

Municipiul Braşov ar putea dezvolta o colaborare cu New York, la nivelul administraţiei locale, dar şi la nivel universitar şi de afaceri. La invitaţia preşedintelui Comitetului Naţional al Republicanilor Româno-Americani (National Comitee of Romanian-American Republicans – Romanian GOP), Sorin Roiban, viceprimarul Braşovului, Costel Mihai, a făcut o vizită la New York, într-o delegaţie din care au mai făcut parte şi deputaţii Eugen Tomac şi Cătălin Cristache. Invitaţia a fost prilejuită de evenimentul „Uniţi sub tricolor – 100 de ani de la Marea Unire“, desfăşurat cu susţinerea Consulatului General al României la New York. 

În cadrul delegaţiei, viceprimarul Costel Mihai a participat şi la o întâlnire organizată la Academia Militară West Point, cea mai veche şi prestigioasă instituţie militară dintre cele cinci academii militare ale Statelor Unite, unde a avut o discuţie cu strategul Elroy Sailor, consilier al preşedintelui Comitetului Naţional Republican, cu o experienţă de 25 de ani în aparatul de stat american. 

Ulterior, viceprimarul Braşovului a fost primit la Consiliul Oraşului New York (New York City Council, echivalentul Consiliului Local din administraţia românească), de consilierul municipal republican Eric A. Ulrich, cu care a purtat discuţii despre o posibilă colaborare dintre cele două oraşe, la nivelul administraţiei locale, dar şi la nivel universitar şi de afaceri. „România are o colaborare foarte bună cu Statele Unite şi reprezintă un partener strategic foarte important pentru SUA. În acest context, mi se pare deosebit de important să dezvoltăm aceste relaţii şi la nivelul administraţiei locale, mai ales cînd vorbim de un oraş ca New York, poate cea mai importantă metropolă americană. Anul acesta, în mod cert, vom primi o vizită din partea unui reprezentant al Consiliului Oraşului New York, în cursul căreia dorim să dezvoltăm acest dialog între municipalităţi, în cadrul unor întîlniri cu mediul de afaceri şi cu mediul universitar“, a declarat viceprimarul Costel Mihai. 

Sursa: monitorulexpres.ro

1 Trackback / Pingback

  1. Fostul șef de campanie al lui Donald Trump pe New York, în vizită la Brașov pentru o viitoare colaborare în administrație, economie și educație – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.