Reasfaltarea DN 73 în Râșnov, încă în stadiul de petiții, sesizări, ședințe și promisiuni

Sectorul din Râșnov al DN 73 ar fi trebuit să fie asfaltat de mult, după ce a fost decopertat în prima parte a lunii iunie, și săpat în câteva locuri, unde plăcile de beton au fost scoase. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar artera continuă să reprezinte un coșmar pentru șoferi: multe gropi, praf, noroi și nervi întinși la maxim.

Oamenii au făcut sesizări, au lansat petiții, au postat poze și filmulețe pe rețelele de socializare, în speranța că cineva de sus, de la conducerea  Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – care a semnat contractul cu constructorul care se ocupă de modernizare – îi va auzi. Deocamdată, nimic. Modernizarea drumului este și acum în stadiul sesizărilor, petițiilor, discuțiilor și promisiunilor.

În a doua parte a lunii iunie, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (care asigură dirigenția de șantier) au anunțat că firma trebuie să facă un nou proiect tehnic. În prima parte a acestei luni, conform aceleiași surse, proiectul nu era obținut.   

Cum constructorul nu a apărut pe șantier, respectiv Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel, șeful Secției Naționale de Drumuri și Poduri Brașov, Horia Stancu, s-a simțit dator marți să precizeze căproblema este cunoscută și că a luat legătura cu șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri,  Adriana Nicula, și cu directorul general al CNAIR, Narcis Neaga. Directorul general al CNAIR l-a  convocat de urgență pe constructor.  Am înțeles ca astăzi (24 iulie – n.n.) este o întâlnire la București între conducerea CNAIR și constructor, care trebuie să pregătească un plan de recuperare a întârzierilor și să între în normal cu lucrările din zona respectivă”.

Reprezentantul SDN Brașov a mai spus că pe drumul din Râșnov s-au spart niște casete de beton și a fost realizată o fundație din piatră spartă, care avea nevoie de o perioadă pentru a se stabiliza. Totodată, el a precizat că, din informațiile pe care le are, constructorul a obținut proiectul de care era nevoie pentru continuarea lucrărilor.

Problema a fost „preluată” și de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, care a promis: „mă voi implica personal în rezolvarea acestei chestiuni. Acolo s-au făcut niște frezari în urma cu aproape o lună de zile,  iar cetățenii au dificultăți foarte mari în ceea ce privește accesul pe DN 73,  începând de la Cristian, continuând cu Râșnov,  Bran și  până la Fundata”.

1 Trackback / Pingback

  1. Reasfaltarea DN 73 în Râșnov, încă în stadiul de petiții, sesizări, ședințe și promisiuni | Râșnoveanul ⓜ mapamond domains

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.