Toate balastierele din județul Brașov, la control, după dezastrele din timpul codului roșu   

Prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a anunțat miercuri, că în timpul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de mâine vor fi controlate toate balastierele din județ, pentru a se vedea dacă acestea funcționează legal. „Din comisia care se va ocupa de aceste verificări vor face parte reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Resurse Minerale, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Gărzii Naționale de Mediu. Va fi verificată în teren fiecare exploatare, pentru a se vedea dacă sunt respectate condițiile prevăzute în autorizații”, a anunțat prefectul. Decizia le-a fost comunicate primarilor din judeţ de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care le-a și cerut sprijinul în acest sens.

Întrebat dacă aceste controale au vreo legătură cu prăbușirea podului de la Budila, Rasaliu a răspuns că „podul în cauză a fost dat în folosință în anul 1939 și avea durata de viață de 50 de ani”.

Totuși, potrivit unor surse, excavatoarele care scoteau balast din albie puteau fi văzute în vecinătatea podului de la Budila.

O astfel de campanie a fost derulată și de fostul prefect al județului, Mihai Mohaci, însă situația în teren nu s-a schimbat foarte mult. De asemenea, trebuie precizat că acea campanie a fostului prefect Mihai Mohaci, lansată public, şi cu presa alături, nu s-a mai lăsat şi cu o prezentare a concluziilor. 

1 Trackback / Pingback

  1. Toate balastierele din județul Brașov vor fi controlate, după inundațiile de zilele trecute -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.