Noua Biserică din Ghimbav, cu acoperișul aurit, este „motorul dezvoltării” noilor zone rezidențiale, este părerea viceprimarului cu atribuții de primar, Ionel Fliundra (PNL). Acesta a amintit într-o conferință de presă că „după ce a fost construită noua biserică, în spatele acesteia a apărut un nou Ghimbav”.
Declarația a fost făcută în contextul în care Fliundra a anunțat că preotul Dumitru Comșa a primit titlul de Cetățean de onoare al orașului, tocmai pentru că a avut „viziune“ și a. „A fost unul dintre inițiatorii noii biserici”. Întrebat dacă, pentru construirea „bisericii de aur” se primește titlul de cetățean de onoare, viceprimarul a spus: „Da”.
„Dacă stăm să ne uităm bine, nu ne uităm la acoperișul bisericii ci la ce s-a construit în spatele lăcașului de cult. În 2006, în zona respectivă nu era nici o casă, iar astăzi, în spatele bisericii avem un nou Ghimbav. Dezvoltatorii imobiliari au venit un urmă cu puțini ani, nu acum 12 ani. În spatele bisericii s-au acordat niște locuri de casă. Este o părere și eu mi-o mențin”, a declarat viceprimarului, Ionel Fliundra.
Construirea spectaculoasei biserici cu cupola aurită, din Ghimbav, este una pe alocuri „cu cântec“. Nimeni nu știe exact care este investiția pentru aeastă biserică, având în vedere că a fost vorba de o construcție multianuală, car a beneficiat atât de fonduri publice, cât și de donații din partea unor firme și a unor enoriași.
Biserica, despre care unele voci spun că ar fi costat mult peste un milion de euro, a fost ridicată după 2008, când economia era în criză. Acoperișul aurit are o suprafață de aproximativ 1.700 de metri pătrați. La prețul pieței, acea tablă era, la momentul constuirii, cam 400 euro/mp. În 2010, consilierii locali din Ghimbav susţineau că ei ar fi plătit doar 10% din preţul, adică 40 de euro/metrul pătrat, pentru tabla adusă tocmai din Ucraina.