În plină desfășurare a Cerbului de Aur, eveniment care potrivit organizatorilor a atras un număr foarte mare de turiști, dar și într-o perioadă cu timp frumos, care aduce în centrul Brașovului numeroși vizitatori dornici să vadă cea mai îngustră stradă din Europa, Strada Sforii este închisă.
La ambele capete ale străzii se află montaje care blochează accesul, iar alăturat, și o explicație pentru asta.
Într-un comunicat de presă, Primăria Brașov a amintit că în zonă se desfășoară un proiect de punere în valoare a Străzii Sforii. Până atunci însă, se fac unele intervenții pe această stradă, care nu permit și „forfota“ de vizitatori, cu atât mai mult cu cât, în zilele când pe aici încă de putea trece, unii vizitatori au ținut să lase și urme „personalizate“.
„În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în interesul brașovenilor și vizitatorilor orașului, dându-i o înfățișare nouă cu ajutorul artei și imaginației. Pregătirea clădirilor pentru realizarea lucrărilor de artă plastică implică folosirea unor materiale speciale pentru clădiri istorice, care necesită un timp de uscare mai îndelungat. Profităm de zilele calde din ultima lună de vară, care permit uscarea și buna ventilare a pereților, astfel încât lucrările de artă să fie durabile.În timpul intervenției țiglele sparte cad de pe acoperișuri și pun în pericol siguranța vizitatorilor“, explică reprezentanții Asociației Împreună pentru Dezvoltarea Comunității (AIDC), care desfășoară proiectul .
„Am încercat să menținem strada circulabilă pe parcursul intervenției, dar timp de 3 zile consecutive unii vizitatori au distrus stratul de material pentru clădiri istorice prin zgâriere, lovire și escaladare cu picioarele pe pereți pentru fotografiat. Reparația daunelor a necesitat timp și material suplimentar! Am postat anunțul cu scuze adresate vizitatorilor străzii Sforii în limbile română, engleză, franceză și germană. La intrarea pe strada Sforii dinspre strada Cerbului prelata de închidere are numai un metru înălțime, astfel încât să permită fotografierea străzii pe durata intervenției“, au mai spus reprezentanții AIDC, care au primit acordul Primăriei Brașov pentur desfășurarea unui proiect cultural în zonă.