Site icon

Cămin de 8 etaje, cu minim 300 de locuri, pentru Școala Profesională Germană Kronstadt

Şcoala Profesională Germană „Kronstadt“ va avea cel mai mare cămin pentru elevi din judeţ şi din regiune. Investiţia va fi făcută de Primăria Brașov, în parteneriat cu DWK (Clubul Economic German), care susţine unitatea de învăţământ. 
 
Ieri, la deschiderea anului şcolar, reprezentanţii şcolii „Kronstadt“, ai Asociaţiei DWK Fit fot Future, împreună cu primarul Braşovului, George Scripcaru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, au pus bazele unui viitor parteneriat pentru construirea căminului, semnând în mod simbolic, primele cărămizi care vor fi folosite pentru viitoarea clădire. Tot ieri, la şcoala Profesională „Kronstadt“ a fost inaugurată şi sala de sport, complet renovată în ultimele luni.
Viitorul cămin pentru elevi ar urma să aibă în jur de 300 de locuri, spun autorităţile locale, într-o clădire cu 8 etaje, construită de la zero.
 
 „Sperăm ca în şedinţa de Consiliu Local de luna asta să înaintăm un proiect de hotărâre pentru alocarea unor sume care să asigure primii paşi în această investiţie. Ne-am propus ca acest cămin internat pentru elevi să îl ridicăm cu fonduri de la bugetul local şi cu sprijinul companiilor partenere, care să se ocupe de dotarea lui. (…) Ca primar, mă mândresc cu această şcoală pentru că ea pregăteşte specialişti căutaţi pe piaţa muncii. Vom continua acest model în Braşov, şi mi-ar plăcea să îl văd şi la alte şcoli“, a spus George Scripcaru.
 
În acest an, Şcoala Profesională Germană „Kronstadt“ are înmatriculaţi 800 de elevi la toate clasele. Aceştia provin nu doar din judeţul Braşov, ci şi din alte zone ale ţării, din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vaslui.
Dintre cei 800 de elevi ai şcolii, 324 au fost admişi în această vară, la una din cele cinci calificări, respectiv cea de electromecanic, dezvoltată într-un parteneriat cu Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ“, operator CNC, sculer-matriţeri, sudori şi confecţioneri piele.
 
„Am semnat un parteneriat cu Colegiul tehnic «Remus Răduleţ» în acest an, pentru înfiinţarea a două clase de electromecanici şi sperăm ca pe viitor acest proiect să se dezvolte, astfel încât într-un viitor cât mai apropiat să înfiinţăm la «Remus Răduleţ» un campus electro. Sperăm, de asemenea, ca de anul viitor să obţinem şi o clasă în plus de seral, pentru că este din ce în ce mai căutat“, a spus Dan Grigore, reprezentantul Asociaţiei DWK Fit for Future. 
 
 
Exit mobile version