FOTO. Călători blocați de ore bune, între Timiș și Predeal. Încă se lucrează la refacerea liniei electrice, pe un kilometru

După ce ieri, mai mulți arbori au căzut calea ferată, între Predeal și Timișu de Sus, traficul feroviar pe magistrala Brașov – București a fost dat peste cap. Conform directorului Regionalei CF BRașov, Ioan Pintea, în urma prăbușirii arborilor, pe ambele sensuri, a fost afectată linia de alimentare pe o lungime de aproximativ 1 km.

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, azi, 11 septembrie, în jurul orei 9.00,  trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staționau în gările Timişu de Sus şi Braşov. 

Ieri, de la ora 16.00, până la ora 19.00, pe acest sector de cale ferată nu s-a circulat deloc, apoi, după ce arborii au fost luați de pe calea ferată și firele electrice au fost îndepărtate, traficul a fost reluat, fiind folosite locomotive Diesel ale operatorului CFR Călăori. Aceasta a fost o soluție de avarie, pentru graficul de circulație al trenurilor a fost afectat, având în vedere că la Predeal și Brașov se decuplau locomotivele electrice, se cuplau cele Diesel și mai treceau minute bune pentru a se face probele de presiune a sistemelor de frânare. 

Potrivit directorului Regionalei Brașov a CF, Ioan Pintea, în cursul nopții, în jurul orei 1.30, când nu erau programate multe trenuri, echipele CFR Infrastructură au început intervențiile la linia de alimentare și au lucrat până în jurul orei 4.50, pentru a repara rețeaua de alimentare. Însă, fiind vorba de o intervenție destul de amplă (au fost afectate inclusiv consolele de pe stâlpi, care trebuiau înlocuite), lucrările nu au fost finalizate în totalitate. 

La ora 5.00, s-a reluat circulația cu ajutorul celor două locomotive Diesel, dar în jurul orei 7,00 acestea s-au defectat. În aceste condiții, reprezentanții CFR Infrastructură au decis să închidă traficul feroviar, iar echipele de intervenție să se întoarcă în zonă, pentru a finaliza lucrările la rețeaua electrică. De altfel, în jurul orei 9.00 se făceau reglajele, iar  estimarea conducerii Regionalei CF Brașov este că circulația cu ajutorul locomotivelor electrice se va relua după ora 10.00. 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Circulația trenurilor între Predeal și Timișul de Sus a fost reluată după mai multe ore de blocaj – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.