Primăria Brașov nu a reușit să atribuie încă acordul-cadru în baza căruia se vor desfășura în următorii patru ani, serviciile de deszăpezire, la pachet și serviciile de salubrizare în oraș. Până când va fi atribuită licitația pornită încă din luna ianuarie- dar suspendată de mai multe ori de contestații, în diferite faze, cele două servicii se fac în baza unor contracte pe perioadă delimitată.
În ceea ce privește deszăpezirea, Municipalitatea dă asigurări că nu sunt probleme în cazul în care iarna va veni înainte de semnarea noului contract. Mai mult decât atât, se pare că, Municipalitatea a reușit să obțină prin contract numai plata intervențiilor în stradă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, în acest moment există pe stoc 1000 tone de material antiderapant la Comprest și 500 tone la Eurostrada. „Comprest trebuie să aibă pregătite patru utilaje de deszăpezire în orice moment, iar Eurostrada două utilaje. Plata serviciilor se va face doar în cazul în care ele trebuie să intervină“, a precizat Toarcea.
Deszăpezirea și salubrizarea pe următorii patru ani, într-un acord cadru cu maxim 4 operatori. Contractul, estimat la 44,047 milioane lei
Procedura pentru atribuire a acordului-cadru privind deszăpezirea și salubrizarea în municipiul Brașov a fost lansată încă din luna ianuarie a acestui an dar a fost suspendată de mai multe ori, de contestații. Procedura a fost reluată în luna iulie și a ajuns până în stadiul evaluării ofertelor înscrise. Pentru contractul care are o valoare cuprinsă între 44,047 milioane lei și 176,191 milioane lei fără TVA, au fost depuse trei oferte, venite de la o asociere de firme din Bucureşti şi Spania, o asociere de firme din Bucureşti şi Braşov, respectiv de la o firmă din Braşov. Procedura s-a blocat în faza de evaluare a ofertelor, după ce unul dintre ofertanții descalificați a contestat decizia.
Acordul-cadru va fi semnat pe o perioadă de patru ani și are în vedere atât serviciile de salubrizare, cât și deszăpezirea domeniului public din municipiul Brașov. Contractul are două loturi, fiecare acoperind o zonă a orașului. Primul lot cuprinde cartierele Noua, Astra, Scriitorilor, Răcădău, Centru, Şchei şi Poiana Braşov, iar cel de-al doilea lot, cartierele Timiş-Triaj, Craiter, Gării, Tractorul, Bartolomeu, Stupini, Braşovul Vechi, Florilor. Cele două sectoare sunt delimitate de străzile Zizinului, Toamnei, Mihail Kogălniceanu, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Lungă, Şirul Livezii. Contractul se va semna cu maxim patru operatori economici.