Brașovenii sunt așteptați la Reduta pentru o noapte albă de teatru

Brașovenii sunt așteptați vineri seara la o noapte albă a teatrului. În cadrul turneului „Cu inima la teatru”, Cuibul Artiștilor ajunge în orașul pentru a oferi  o noapte albă, cu trei piese de teatru. Acest eveniment nu este doar o premieră pentru Brașov, ci și pentru actorii Cuibului. Pe parcursul nopții invitații vor trece prin stări, emoții și sentimente diferite, în spiritul spectacolelor cu care aceștia ne-au obișnuit.

Pentru Noaptea Albă a Teatrului, artiștii au pregătit trei spectacole care te vor răscoli, te vor amuza, te vor ține în priză și, cel mai important, te vor face să privești înspre tine: Intrincerc, Artă și Mai bine nu veni.

INTRINCERC – sinopsis: Nu te aștepta să înțelegi de la început. Când te-ai născut ai înțeles din prima zi? Dar azi ai înțeles tot? …? Stai în punctele de suspensie. Suspensie. Fiecare scenă arată încă o mică bucățică. Contrar vieții de zi cu zi când răbdarea a ajuns să fie mai mult un defect și totul e la un click distanță, ce mai e răbdarea? În schimb, îți cere răbdare. Până la următoarea scenă! Până la finalul spectacolului! Până la finalul săptămânii! Până la următoarea eclipsă din 2083. Până la sfârșitul lumii!  Ai?  

ARTĂ – sinopsis: Trei prieteni sunt surprinși într-un moment în care conștientizează diferențele dintre ei. În esență, vorbim despre oameni care nu acceptă, oameni care nu ascultă, ci doar judecă. În acest context, arta devine pretextul unei radiografii a gândurilor și emoțiilor celor trei.  Tipologii de oameni total diferite, cei trei se pot regăsi în noi sau în cei de lângă noi. Un spectacol ce surprinde realitatea tranșantă a relațiilor contemporane de prietenie. Finalul îi face pe cei trei să conștientizeze importanța relației lor, dar aceasta după multe momente de aroganță, snobism, superficialitate și pseudo-interes. 
Un spectacol despre tine și prietenii tăi, ce te invită să redescoperi frumusețea legăturii voastre.

MAI BINE NU VENI – sinopsis: De câte ori nu te-ai aflat în prezența unui cuplu care se ceartă și te-ai simțit în plus? „Mai bine nu veni“ este un spectacol realist în care spectatorii devin musafiri și iau parte la o zi din viața unui cuplu. Discuțiile aprinse, ironia, tandrețea, iubirea împreună cu certurile din nimic sunt momente pe care cuplul le va trăi nestânjenit de prezența oaspeților.  Întrebările pe care cei doi și le pun la sfârșit, în încercarea de a rupe monotonia și de a schimba scenariul zilelor pe care le trăiesc, nu fac nimic altceva decât să-i facă să se îndoiască de propria fericire.

Donații pentru burse artistice

Asemenea edițiilor precedente ale turneului, intrarea la spectacole este liberă, pe bază de donație. Locurile la spectacole pot fi rezervate pe website-ul https://rezervari.cuibulartistilor.ro/. Donațiile strânse în turneul din acest an se vor transforma în burse artistice destinate unor tineri artiști talentați, ale căror inimi bat pentru arta vizuală. Pe lângă aceste burse, Cuibul Artiștilor va oferi cadrul în care acești artiști să își poată expune proiectele, Cuibul fiind locul în care le vei putea întâlni ideile și creațiile. Artiștii care vor primi bursele vor fi aleși pe baza unei selecții desfășurate de echipa de artă vizuală din cadrul Cuibului Artiștilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.