O firmă cu doar 4 angajați, din București, a câștigat contractul gigant pentru întreținerea drumurilor naționale din Brașov, oferind un preț mai mare decât cel estimat de CNAIR

O firmă din Bucureşti, cu numai 4 angajaţi, din București, se va ocupa de întreţinerea drumurilor naţionale din judeţul Braşov  și din restul țării. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Teo Trans Consulting un contract de 369,94 de milioane lei (79,3 milioane de euro) fără TVA pentru lucrări de întreţinere curentă. Contractul are o valabilitate de 4 ani. 

Acordul cadru este împărțit pe loturi regionale, aferente fiecărei direcții regionale de drumuri și poduri. La Brașov, contractual ajunge la peste 83 de milioane de lei

Lotul pentru drumurile administrațe de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a fost adjudecat pentru suma de 83.004.400 de lei fără TVA (98.774.596 lei cu TVA) pentru următorii 4 ani. Această sumă este mai mare decât valoarea estimată a contractului, de 72.161.160 lei fără TVA (85.871.780 lei cu TVA), în condițiile în care, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, unicul criteriu de atribuire a fost prețul cel mai scăzut al ofertei.  

În cazul lotului aferent drumurilor administrate de DRDP Brașov, oferta depusă de firma din București a fost unică. De altfel, tot ofertă unică a fost și în cazul celorlalte loturi – pentru DRDR Timișoara, DRDP Craiova, DRDP București și DRDP Iași. Singurul lot unde au existat două oferte a fost pentru DRDP Cluj, însă doar una a fost admisibilă.

Firma care a câștigat contractual gigant scos la licitație de CNAIR va trebui să cureţe şi să înlocuiască indicatoarele rutiere de pe drumurile naţionale, să facă unele reparaţii la zidurile de sprijin şi parapetele din beton şi la cele metalice. De asemenea, compania va trebui să se ocupe şi de realizarea marcajelor longitudinale (cele de pe asfalt) şi să instaleze butoni reflectorizanţi în suprafaţa carosabilă, şi să instaleze, acolo unde este cazul, şi panouri fonoabsorbante. Aceleaşi sarcini le are şi pentru drumurile naţionale administrare de celelalte Direcţii regionale din ţară, la care a câştigat licitaţia. Aceste lucrări vor fi făcute oridecîte ori este nevoie, în fiecare an din cei patru de valabilitate a acordului, urmând să fie semnate contracte subsecvente.

Firma câștigătoare aparține rudelor unui fost director de achiziții, din Compania națională de drumuri

Teo Trans Consulting avea, la sfîrşitul anului trecut doar 4 angajaţi și a înregistrat enituri de 22,9 milioane lei (5 milioane de euro), după cum reiese din datele publicate pe site-ul Ministerului FInanțelor Publice. Potrivit news.ro, La Teo Trans Consulting ar fi acționari fratele şi mama lui Theodor Răzvan Emil Teodorescu, fost director al Direcţiei de Achiziţii din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România x(CNADNR), devenită după reorganizare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. (CNAIR).

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.