FOTO. Promisiunea Primăriei Brașov: vom avea cel mai frumos și cel mai înalt brad de Crăciun din România

Foto: Andrei Paul

După ce în jurul bradului „slim” din Piața Sfatului au fost instalate „extensiile”, a început și împodobirea „ansamblului arboricol” de Crăciun. Brașovenii nu vor fi dezamăgiți de ce vor vedea, promis vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Vom avea cel mai înalt și cel mai frumos brad de Crăciun din România”, a anunțat reprezentantul municipalității brașovene.

Luminițele de sărbători din Brașov se vor aprinde în 1 Decembrie, în jurul orei 17.30, în funcție de condițiile meteo. Până atunci, lucrătorii firmei care se ocupă de realizarea iluminatului festiv vor termina de împodobit Centrul vechi al orașului.

Cum va arăta orașul

Anul acesta de iluminat festiv beneficiază pe Str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, b-dul Eroilor, str. Mureşenilor, str. G. Bariţiu, str. George Bariţiu, Şirul Ghe. Dima, str. C. Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str.  Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, str. Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. Republicii, str. M. Weiss, str. Diaconu Coresi. La acestea se adaugă Parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa G. Enescu şi Piaţa Sf. Ioan.

Pe strada Republicii a fost gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un brad de Crăciun din luminiţe cu înălţimea de 10 m. Şi zona pietonală nou-creată în zona clădirii primăriei, la intrarea dinspre N. Iorga, va deveni mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de 4 metri înălţime. Doi îngeraşi luminoşi de 3 metri vor fi amplasaţi în Parcul Titulescu.

Toate modelele luminoase de pe stâlpi sunt diferite faţă de cele din anii anteriori. Costurile pentru iluminatul de sărbători sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, din care o parte importantă va fi susţinută de către operatorul serviciului de iluminat public. 

 

 

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. FOTO. Brazi „patriotrici“ în Piața Enescu și Piața Unirii din Brașov! – Brașov Metropolitan
  2. VIDEO EXCLUSIV. Repetiție generală: cum va arăta bradul de Crăciun în Piața Sfatului, în seara Centenarului! – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.