Braşov – Cristian, cu autobuzele RATBV, de la 1 ianuarie. Preţul unei călătorii, aproape la fel ca în municipiul Braşov

Comuna Cristian va fi prima localitate din jurul Brașovului deservitã de transportul metropolitan. Aşa cum au anunţat deja reprezentanþii RATBV, operator de transport ce va asigura legătura între Braşov şi Cristian, autobuzele vor începe să circule pe acest traseu de la 1 ianuarie 2019.

De la această dată, o călătorie de transport metropolitan între Braşov şi Cristian va costa 2,5 lei. Acesta este tariful pe care îl vor plăti călătorii, în condiţiile în care costul de operare pe kilometru a fost calculat la aproximativ 6,5 lei. Primăria Cristian va subvenţiona transportul metropolitan, astfel încât costul călătoriei să se menţină la 2,5 lei.  În municipiul Braşov, preţul unei călătorii de 50 de minute este de 2 lei, în condiţiile în care costul de operare în acest an a fost de 7,5 lei-km.

Traseul Braşov – Cristian va fi urmãtorul: capăt de linie Bartolomeu – Municipal – traversare Cristian – str. Nisipului şi întoarcere.

Acesta este primul dintre cele 4 trasee care din 2019 vor fi operate de RATBV.  Dupã Braşov – Cristian, următorul traseu care va fi acoperit de transportul metropolitan va fi Braşov – Ghimbav: capăt de linie Bartolomeu – Municipal – traversare Ghimbav pe DN73A, intrare în oraş pe str. Ştefan cel Mare – centru şi întoarcere. Pe acest traseu, transportul metropolitan va intra din iulie 2019, când expiră licenţa actualului transportator care acoperă traseul. 

Vor urma apoi Sânpetru şi Bod, cu traseul propus capăt de linie Rulmentu/ Coresi – Sânpetru – Bod – Colonie Bod şi întoarcere, iar ulterior, Predeal şi Săcele. 

1 Trackback / Pingback

  1. Biletul RATBV Braşov-Ghimbav costă 5,5 lei. Călătorul plăteşte doar 2,5 lei – Știri din Brasov. Ştiri de ultima ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.