Consiliul Județean Brașov va organiza în 20 decembrie, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 18.00, Gala Sportului brașovean 2018, eveniment care se va desfășura în prezența marilor glorii sportive ale județului, a conducătorilor de federații sportive care organizează competiții de anvergură în județul Brașov, a oficialităților locale și județene și a susținătorilor de seamă ai sportului olimpic brașovean. Evenimentul va fi prezentat de cunoscutul crainic TV Marian Olaianoș.
Pentru rezultatele obţinute la campionate mondiale și jocurile Invictus, Consiliul Judeţean va premia atât competitorii, cât şi antrenorii, cu câte 3.500 lei pentru medalia de aur, 3.000 lei pentru argint şi 2.500 lei pentru bronz. Pentru rezultatele obţinute la campionatele europene, atât sportivii, cât şi antrenorii vor primi câte 3.000 lei pentru medalia de aur, 2.500 lei pentru medalia de argint şi 2.000 lei pentru bronz. Câştigătorii campionatelor naţionale vor primi 1.500 lei pentru locul I, 1.200 lei pentru locul al II-lea şi 1.000 lei pentru locul al III-lea.
În total, vor primi diplome și premii în bani: 6 sportivi medaliați la campionate mondiale, europene și jocurile Invictus; 35 de campioni naționali (la individual și pe echipe), 10 ocupanți ai locurilor II (la individual și pe echipe) și 14 ocupanți ai locurilor III (la individual și pe echipe) la campionatele naționale, împreună cu antrenorii lor.
Marius Lăcătuș, Ion Țiriac, MihaiCovaliu, Rareș Dumitrescu, pe lista brașovenilor care au scris istoria sportului
Totodată, 11 sportivi brașoveni de excepție, medaliați de-a lungul timpului la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale, vor primi trofee. Este vorba despre Ion Țiriac, Marius Lăcătuș (cel mai mare fotbalist al Brașovului, câștigător al Cupei Campionilor Europeni în anul 1986 cu Steaua București), George Cosac (semifinalist în proba de dublu la Jocurile Olimpice din 1992), Mihai Covaliu și Rareș Dumitrescu (medaliați olimpici cu aur, argint și bronz la scrimă), Gheorghe Ferariu (cel mai bun voleibalist român al tuturor timpurilor, campion european în 1963 și dublu medaliat cu bronz la mondiale), Cezar Nica, Gavril Kicsid și Nicolae Munteanu (handbaliști campioni mondiali și medaliați olimpici din perioada 1964-1984), Stelică Morcov (medalie de bonz la lupte, la Olimpiada din 1976), și Constantin Sterea (bronz cu echipa de volei la Olimpiada din 1980).
De asemenea, 14 susținători sportului brașovean – primari și oameni de afaceri –, vor primi diplome onorifice pentru investițiile făcute în infrastructura sportivă a județului și pentru susținerea sportului brașovean prin organizarea de competiții de anvergură și finanțarea cluburilor sportive.