Licitația pentru terminalul Aeroportului Brașov – Ghimbav, lansată de la suma de 136,097 milioane lei fără TVA! Contractul trebuie finalizat în 12 luni

După ce a respins de două ori documentația înaintată de Consiliul Județean Brașov, Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) a dat avizul favorabil pentru lansarea licitației ce vizează contractual de proiectare și execuție a terminalului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Conform anunțului de pe platforma electronică de achiziții publice SICAP, contractual este estimate la 136,097 milioane lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până la 28 ianuarie 2019. Câștigătorul va avea la dispoziție 12 luni pentru a duce la capăt proiectarea și execuția lucrărilor pentru terminal.

Conform anunțului de licitație de pe SICAP, din suma totală de 136,097 milioane lei fără TVA, 2,744 milioane lei reprezintă costurile estimate pentru proiectare, care va trebui făcută în 3 luni de la atribuirea contractului, 1,936 milioane lei reprezintă costurile asistenței tehnice oferite de proiectant, iar 131,416 milioane lei, costurile execuției propriu-zise a lucrărilor. 

În luna octombrie, Consiliul Județean a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției stabilind detaliile de proiectare, construire şi dotare a terminalului de pasageri de la Aeroportul Braşov. Dacă atunci construcția era evaluată la 184 de milioane lei cu TVA inclus, acum licitația se lansează de la o sumă cu peste 48 de milioane lei mai mică. 

Consiliul Județean anunță că ofertele vor fi deschise în data de 28 ianuarie. Este însă este putin probabil ca acest termen să fie respectat. Motivul este unul simplu: având în vedere că sunt sărbătorile, este puțin probabil ca ofertanții să aibă timp să pregatească dosarele de achiziție. Astfel, nu este exclus ca termenul de depunere să fie prelungit. 

1 Trackback / Pingback

  1. O firmă de construcții din Sibiu intră pe șantierul Aeroportului Brașov – Ghimbav – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.