Mesajul de despărțire a lui Mohaci: „Eram buni numai să ridicăm mâna când ni se spunea”

După ce s-a mutat în partidul lui Victor Ponta, deputatul Mihai Mohaci  a transmis și o „scrisoare de adio”, în care a explicat de s-a mutat în alt partid, reclamând, printre altele că PSD Brașov este condus de oameni din afara partidului.

„După aproape 18 ani în cadrul aceluiaşi partid, PSD, a venit momentul în care, după o lungă evaluare, am luat decizia să părăsesc organizaţia judeţeană Braşov. Am fost preşedintele PSDR Braşov (condus la acea vreme de Sergiu Cunescu şi Alexandru Athanasiu). În 2001, s-a realizat fuziunea cu PDSR-ul de atunci şi, implicit, intrarea în Internaţionala Socialistă şi schimbarea denumirii partidului în PSD. Timp de 18 ani, am lucrat şi am discutat cu toate categoriile de membri şi simpatizanţi, indiferent de profesia lor. Am cunoscut foarte mulţi oameni de excepţie, dedicaţi, muncitori şi cinstiţi, colegi care trudesc pentru partid, pentru un crez al lor si care nu aşteaptă decât o anumită comunicare şi implicare din partea celor care ocupă vremelnic funcţii în administraţie sau parlament”, se arată în scrisoarea lui Mohaci.

„Nimeni din conducerea partidului nu mai comunică cu organizaţiile”

După această introducere, deputatul a explicat de ce a plecat din PSD. Printre altele, el a reclamat faptul că  „munca de partid de la nivelul organizaţiilor nu-şi mai găseşte demult drumul către politicile de la nivelul judeţului sau municipiului. Nu mai avem deloc structuri de conducere şi asta în condiţiile în care puteam avea cel puţin un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean sau un viceprimar. Pot să spun că este o fractură între cei care astăzi ne conduc şi cei care aleargă de la lipit afişe până la distribuţia de material electoral. Nimeni din conducerea partidului nu mai comunică cu organizaţiile şi cu membrii decât într-un mod superficial, fără a se aborda adevăratele probleme cu care se confruntă PSD-ul. Valul de excluderi din ultima perioadă trebuia să ducă la discuţii şi dezbateri în rândul organizaţiilor, nu să înghiţim în sec de frică să nu fim excluşi cumva. Simplii membri află de la televizor ce se întâmplă la nivel central. Lipsa unei reale comunicării, lipsa unui dialog  cu membrii de partid mă fac să cred că direcţia în care se îndreaptă conducerea judeţeană este una greşită. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu preşedintele PSD-ului, Liviu Dragnea”.

„Nu am contat absolut deloc”

Despre parlamentarii de Brașov, Mohaci a spus că timp de doi ani, nu au avut nicio discuţie despre anumite proiecte de la nivelul judeţului.  „Nu am contat absolut deloc. În 2016, am venit în parlament cu entuziasm şi ne-am trezit cu greu din ceea ce am crezut că este menirea noastră. De altfel, în ultimii doi ani, nu a venit nimeni de la Bucureşti la Braşov. Absolut nimeni! Şi asta în condiţiile în care, la Braşov, rezultatele au însemnat şase parlamentari. Eram buni numai să ridicăm mâna când ni se spunea”, a mai transmis Mohaci.

PSD Brașov, condus de oameni din afara partidului

Înainte de a pleca din partid, Mohaci a declarat că, împreună cu Mihai Popa, a încercat să spună toate aceste lucruri în cadrul partidului, lui Liviu Dragnea: „Din păcate, nu a găsit timp să se aplece şi spre problemele supuse atenției, i-am explicat că alte raţiuni şi alţi oameni, chiar din afara partidului, dictează astăzi politica PSD la Braşov”.

Concluzia lui Mohaci

„Putem să adoptăm politica struţului şi să pretindem că suntem cei mai frumoşi şi cei mai iubiţi de populaţie. Dar nu este aşa! Partidul scade în sondaje la Braşov. Astăzi, mă dezic de modul în care este condus PSD-ul atât la Braşov cât şi la nivel central”, a mai transmis deputatul.

Totodată, Mohaci a declarat că: „Le port un mare respect membrilor de partid de bună-credinţă cu care am avut oanoarea să colaborez şi din partea cărora sper să înţeleagă că am făcut toate demersurile pentru a remedia situaţia fără a face valuri în presă, încercând să schimb ceva ca să nu mai fim praf şi pulbere, cum a spus cineva. Avea mare dreptate.  De aceea, o să mă îndrept către un partid de centru-stânga, spre un nou proiect politic, Pro România, în care sunt ferm convins că voi regăsi alături de alţi colegi de ai mei o echipă aşa cum mi-o doream la PSD Braşov şi pe care Marius Dunca nu a ştiut să o construiască. Spun cu tristeţe şi cu părere de rău că trebuie să fac acest pas. Vă îndemn să fim alături de noul partid cu o doctrină de centru-stânga şi împreună să construim o altfel de social-democraţie”. 

De altfel, Mohaci consideră că se dorea plecarea lui din PSD.  

 

1 Trackback / Pingback

  1. Mihai Mohaci (PSD): În 2020 trebuie să avem Primăria Brașov sau președinția Consiliului Județean – Brașov Metropolitan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.