Șeful CASJ Brașov: „Brașovenii nu se mai duc la spitalele din străinătate ca la «pomul lăudat»”    

bty

 Șeful Casei de Asigurări de Sănătate a Județului (CASJ) Brașov, Sorin Melinte, a anunțat zilele trecute că anul trecut numărul românilor care s-au tratat în străinătate a fost mai mic decât în 2017. Mai exact, el a afirmat că în anul 2017 CASJ Brașov a decontat tratamente făcute în străinătate în valoare totală de 16,7 milioane lei, pe când anul trecut suma totală decontată de casă a fost de 13,3 milioane lei. „Cele mai multe tratamente s-au făcut în Germania, Italia, Franța sau Spania. S-au decontat, în medie suma de un milion de lei pentru fiecare dintre aceste state. În general, în străinătate s-au tratat afecțiuni cardiologice sau oncologice”, a precizat Melinte.

Reprezentantul CASJ Brașov a oferit și o explicație pentru scăderea numărului de tratamente în străinătate: „Oamenii nu se mai duc la «pomul lăudat», pentru că au descoperit că și în România beneficiază de aceeași medicație. Diferența dintre o clinică din România și una din străinătate constă în cazare și ambient. Asigurații noștri au înțeles că avem suficiente posibilități să tratăm pacienții la noi acasă”.

Sorin Melinte a mai spus că în România sunt medici foarte buni. Ba mai mult, el a anunțat că „anul acesta vreau să fac demersuri pentru înființarea, la Brașov, a unui centru de excelență în medicină, cu una sau două specialități”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.